Profiteer van mijnbouwrally

De opmars van de grondstoffen sinds december vorig jaar duurt voort. Eerder was dit reeds te zien aan de stijging van de Baltic Dry index, die de scheepvaarttarieven voor bulkgoederen als ijzererts en andere metalen weergeeft. Maar ook de prijzen van diverse andere metalen zijn sinds eind december aan het oplopen.

Zo zagen we de prijs van koper – een goede graadmeter voor de richting van de wereldeconomie – oplopen van een bodem van $ 2850 naar $ 3959 nu. Wederom een bevestiging dat er beweging zit in de markt voor basismetalen. Eerder noemde ik in deze rubriek reeds het gespecialiseerde beleggingsfonds van Blackrock, het World Mining Fund, als een uitstekende manier om hier op in te spelen. Sindsdien is de koers van het beleggingsfonds met 7,6% gestegen.

Blackrock World Mining investeert in bedrijven actief in deze sector en realiseerede YTD reeds een rendement van 16 % ! De grootste holdings van dit fonds zijn momenteel: BHP Billiton, Vale do Rio, Impala, Newcrest Mining en Buenaventura Mining Company. Het fonds heeft ruim $ 4,8 miljard onder beheer.

Datum advies: 23 maart
Koers: € 27,35
Klik hier voor de actuele koers
ISIN Code: LU0172157280

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-Willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

7 gedachten over “Profiteer van mijnbouwrally”

 1. Daar was ik weer.

  Volgens jullie site is de olieprijs nu iets van 51 euro.

  Ik heb al 2x eerder gemeld dat jullie olieprijs niet klopt want wat dagen terug stond hij op 40 op jullie website.

  Nu ben ik eens gaan spitten en kom ik bij deze grafieken uit:

  http://www.beursplaza.com/web_koersen.asp?grafiek=oliegrafiek

  http://www.livecharts.co.uk/MarketCharts/crude.php

  http://www.traderslog.com/stock-charts.htm?page=chart&sym=CLK9&type=LINE

  De olieprijzen die ik zie liggen dus een stuk hoger dan jullie op de website hebben staan.

  Wat hebben wij beleggers nou aan foute informatie?? De koers die jullie doorgeven is van 20 maart, het is nu de 24e.

  Verwijder dit bericht maar weer net als de vorige klacht die ik hierover plaatste. Ik heb de indruk dat jullie niet echt serieus met de website bezig zijn. Als je jezelf kritische belegger wilt noemen en denkt informatie te moeten geven geef dan in ieder geval de huidige koersen door en geen oude koek.

  Gegroet Jan.

  ps ik blijf hier plaatsen als jullie weer de verkeerde koersen durven te plaatsen, dit is cruciale info voor bv een aandeel als Fugro of RDSA.

 2. Waarom worden mijn reakties nu niet meer geplaatst??

  Kunnen jullie er niet tegen als je op je fouten word gewezen?

  Jullie olieprijs is van 20 maart! Hoe vaak moet ik het nog zeggen??

 3. O nu komt de reaktie wel aan, nu heb ik in totaal 3x gemeldt dat jullie verkeerde oliekoersen doorgeven, ik hoop dat het vanaf nu wel goed gaat.

 4. Beste Jan,

  Wij kunnen best tegen kritiek. Omdat u drie reacties achter elkaar plaatste kwam uw bericht in de spamrij waardoor het niet gepubliceerd is. Ik heb eerder in een mailtje aan uw vermeld dat u ook kunt reageren middels een mailtje naar ons toe. Wij raden u dan aan om niet inhoudelijke mededelingen op een bericht naar ons te mailen.De olieprijs wordt doorgegeven via Yahoo Finance, het betreft de future van april. Er kan dus een discrepantie tussen de “olieprijs” op andere sites en deze site zitten. U kunt dit ook controleren door op de link te klikken. De future die op deze site stond was CLJ09.NYM, zijnde Crude Oil Apr 09(NY Mercantile: CLJ09.NYM). Wij hebben de future nu aangepast naar Crude Oil May 09 (CLK09.NYM).

  P.S. ik heb uw reactie nu doorgelaten. Ik hoop u van dienst te zijn geweest.

  Met vriendelijke groet,
  Satilmis Ersintepe

 5. Nou Satilmis die eerste klacht van mij over de zeer oude olieprijs (vorige week) heb je ook verwijderd. De 2e keer dat ik het meldde bleef het wel staan.

  Je moet je schamen om op een site als deze na diverse waarschuwingen van lezers nog steeds foute data te plaatsen.

  De vorige grafiek werkte niet eens op mijn pc, ik draai vista business.

  Ik plaats liever reakties in het openbaar, zodat andere lezers ook een aardige indruk krijgen van de kwaliteit van deze website.

  Ik ga de nieuwe link nu testen, hoop dat ie morgen ook nog steeds klopt.

 6. Beste Jan, Het is natuurlijk niet de bedoeling om foutieve informatie te plaatsen 🙂 De informatie was op zich correct, het was alleen een andere future. Dat kunt u ook controleren. Ik denk dat bezoekers meer gebaat zijn bij een inhoudelijke reactie op een artikel dan dat u off-topic reageert. Groeten, Satilmis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.