Profiteer van stijging Amerikaanse Akzo

Op het Amsterdamse verf- en speciaal chemiebedrijf wordt flink gejaagd door het Amerikaanse Pittsburgh Plate Glass Co (PPG). Bestuursvoorzitter Ton Büchner ziet een overname absoluut niet zitten, maar staat wel onder zware druk. AkzoNobel rapporteerde onlangs de kwartaalcijfers en gaf aan de leidende positie in bepaalde marktsegmenten versneld uit te bouwen door de afdeling Specialty Chemicals binnen een jaar af te splitsen.

Daarnaast kondigde het chemie- en verfbedrijf aan dit jaar €1,6 miljard aan aandeelhouders uit te keren d.m.v. een verhoging van het reguliere dividend met 50%. Daarnaast wordt nog eens €1 miljard aan speciaal dividend uitgekeerd.

CEO Ton Büchner: significante aandeelhouderswaarde
CEO Ton Büchner van Akzo benadrukt in een verklaring dat de stappen die Akzo zet, zullen leiden tot ,,significante aandeelhouderswaarde op korte, middellange en lange termijn”.

Met het oog op de ontwikkelingen bij AkzoNobel kijken we over de grens en hebben wij het vizier gericht op het Amerikaanse Axalta Coating Systems (tickersymbol AXTA). Axalta is het op 6 na grootste lakconcern ter wereld en de grootste autolakleverancier. PPG en BASF zijn de grootste verffabrikanten in deze sector. Akzonobel is in de auto industrie volgens het FD zwak aanwezig.

Daggrafiek Axalta Coating Systems

Op bovenstaande dagchart is de opwaartse trend van AXTA duidelijk te zien en werd er al begin dit jaar een zogenoemd ‘golden cross’-koopsignaal gegeven: de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) hebben elkaar gekruist.

Een tweede krachtig koopsignaal werd gegeven doordat de koers opwaarts uit de Ichimoku Cloud (= hier de gele wolk) was uitgebroken en vervolgens boven de Cloud bleef. Dit geeft aan dat het sentiment ‘bullish’ (positief) is. We blijven positief gestemd ten aanzien van dit aandeel.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $32,15.
Tweede weerstand: $33,06.
Eerste steun: $30,81.
Tweede steun: $30,52.

We hebben onderstaande trade gecommuniceerd.

Long Call Axalta Coating Systems (AXTA)
In het kader van uw deelname aan onze USA-Portefeuille ontvangt u onderstaande trades.

Actie:
We kopen een call.

Toelichting:
We zien potentie in Axalta Coatings Systems (tickersymbol: AXTA) dat een branchegenoot van AkzoNobel is en waarin de Nederlandse verffabrikant mogelijk is geïnteresseerd. We kopen een juli call om op een stijging in te spelen. Steun ligt op $31 en weerstand vinden we op $36. Huidige koers AXTA: $31,70.

Huidige positie:
Geen.

Transactie:
We kopen (Open Buy): 1 AXTA JUL21 35 Call @ $0,95 (betalen).

Nieuwe positie:
Long: 1 AXTA JUL21 35 Call.

We hebben dus voor de USA-portefeuille een juli-call gekocht. We hebben dus het recht om tot aan de juli-expiratie 100 aandelen AXTA te kopen voor $35 per aandeel.

Winst/Verlies-grafiek Long AXTA JUL 35 Call

Op basis van onze gehandelde prijs van $0,95, bedraagt het maximale risico de geïnvesteerde premie van $95. Deze betaalde premie zal verloren gaan voor het geval AXTA op juli-expiratie onder de $35 expireert.

Het break-even-point bedraagt $35+$0,95 = $35,95. Daarboven gaan we geld verdienen, dus nadat we onze betaalde premie terug hebben verdiend.

We kozen bewust voor ‘sec’ een call kopen om het opwaarts potentieel volledig open te houden. Op woensdag 26 april voorbeurs rapporteert Axalta de eerstekwartaalcijfers. De huidige positie biedt ons de mogelijkheden om later eventueel vervolgacties te doen, bijvoorbeeld om er een spread van te maken door een andere call erop te schrijven (verkopen).

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Axalta Coating Systems. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.