Positieve visie op grondstoffen

Tip van de week: Carmignac Commodities

Vorige week adviseerde ik reeds een positie op te bouwen in grondstoffen via het JP Morgan Global Natural Resources Fund. Deze week adviseer ik om de zelfde reden het grondstoffenfonds van de Franse vermogensbeheerder Carmignac, Carmignac Portfolio Commodities.

Het fonds investeert wereldwijd in aandelen in de grondstoffensector. Het fonds zit momenteel voor 39 % in energie, 40 % in industriële metalen, 16 % in edelmetalen en 7 % in landbouwproducten. In alle categorieën liggen kansen. Een goed lezer merkt wellicht op dat het fonds voor meer dan 100 % geïnvesteerd is. Dat klopt. De beheerder belegt momenteel zelfs voor een deel met geleend geld. Dat onderstreept zijn positieve visie op de grondstoffenmarkt.

Dit fonds is in het verleden eerder geadviseerd.  Sinds de eerste publicatie op De Kritische Belegger op 20 april 2009 is het fonds met 73% gestegen. Een overzicht van de rendementen vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Carmignac Commodities verloor 54 % in 2008, won weer 70 % terug in 2009 en staat YTD op ruim 16 %. Het fonds heeft ruim 1 ¼ miljard euro onder beheer.

Datum advies: 12 april 2010
Koers: € 335,34
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: LU0164455502

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.