Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Optietip op ASMI

De koers van ASM International (ASMI) is sinds begin april ruim 25% gedaald en vond steun rond de €32. Dit steunniveau werd in juli en augustus een aantal keren getest. Op dagbasis ziet het technische beeld er minder fraai uit met een gegenereerd ‘death cross’-verkoopsignaal doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (blauw) en de Kinjun Sen-lijn (paars) elkaar rond €35,50 kruisten. Een tweede verkoopsignaal werd gegeven, doordat de koers onlangs aan de onderkant van de Ichimoku Cloud (hier de groene wolk) uitbrak.

Een koers onder de Kumo (oftewel Cloud) geeft een ‘bearish’ sentiment aan. Steun kunnen we vinden op €32 en weerstand ligt op €35. Wij denken evenwel dat de koers iets te hard is afgestraft en dat de steun van €32 sterk genoeg is. We hebben hierop ingespeeld door een out of the money put te schrijven voor oktober. Onderstaand leggen we de geschreven put uit. Deze trade hebben we onlangs aan onze OptieActief-klanten doorgegeven.

Grafiek ASMI

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste steun: €32,60.
Tweede steun: €32,21.
Eerste weerstand: €34,17.
Tweede weerstand: €34,88

Geschreven put ASMI
We spelen in op een consoliderende tot stijgende aandelenkoers van ASMI door het schrijven van een put. De transactie luidde als volgt:

Actie:
We schrijven een put op ASM International.

Toelichting:
Op het Nederlandse AMX-fonds ASM International (tickersymbol ASM) schrijven we een oktober put. De op zich goede cijfers vallen de markt tegen, maar dit komt doordat de vooruitzichten van het bedrijf voor de rest van 2016 slechts ‘sterk’ genoemd worden. Wij denken dat de koers niet richting 30 gaat en schrijven een OTM put. Huidige koers ASM: €34,30.

Bestaande positie:
Geen.

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 ASM OCT 30 Put @ €0,45 (ontvangen)

Nieuwe positie:
Short:1 ASM OCT 30 Put.

Profit&Loss-grafiek geschreven put
geschreven put ASMI

Maximale opbrengst: we hebben voor de 1 ASM OCT 30 Put €45 ontvangen. Dit bedrag kunnen we definitief opstrijken als ASMI op expiratie €30 hoger noteert.

Break even niveau ligt op: €30 -€0,45 = €29,55 Op dit punt hebben we geen verlies en geen winst.

Verlies: we duiken op expiratie in de min bij een koers onder het break even point van €29,55.

Waarom een geschreven put?
De put die we hebben geschreven geeft ons de potentiële plicht om 100 aandelen af te nemen voor €30 per aandeel. Voor deze geschreven put hebben we €45 ontvangen. Het idee is om deze premie op te strijken waarbij ASMI nog dalingsruimte heeft van meer dan 10% voordat we in de problemen komen. U hoeft de geschreven put uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in ASMI. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *