Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mooie kans in olie en gas

De olieprijs is zoals bekend sinds afgelopen zomer in elkaar gezakt van $ 147 per vat naar $ 43,67 per vat (Brent) nu. De wereldwijde recessie heeft de vraag doen inzakken. Het lijkt er ook veel op dat de olieprijs heden ten dage een goede graadmeter is voor economisch herstel. Zodra de economie tekenen van herstel vertoont kan de vraag naar olie vanuit de gehele wereld ook weer aantrekken. Door de lage prijs voor een vat olie wordt er nu te weinig in productiecapaciteit geïnvesteerd. Op termijn zal dat opnieuw tot een spanning op de oliemarkt gaan leiden met een (veel) hogere prijs per vat tot gevolg. Deskundigen van het Internationaal Eneregie Agentschap rekenen al weer met een prijs van boven de $ 100 over een paar jaar.

Om die reden voor de lange termijn belegger (!) het advies om in een mandje olie- en gasfondsen te stappen. Een mooie opportunity hiervoor biedt de ETF ishares DJ Stoxx 600 Oil & Gas Swap. Het mandje bevat 40 verschillende fondsen uit 17 verschillende Europese landen. Uit de DJ Stoxx 600 geselecteerd. Het dividend wordt steeds geherinvesteerd. Het wordt dagelijks verhandeld op Euronext. Meer informatie via: http://www.ishares.nl

Datum advies: 23 januari
Koers: € 44,13
Klik hier voor actuele koers
ISIN Code: DE000A0F5T77

Positie-informatie: Ondergetekende heeft zowel persoonlijk als voor zijn klanten geen positie in dit effect. Meer infromatie over de disclaimer kunt u hier lezen.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *