Lekkere winst met landbouw

“Afgelopen zondag publiceerde de Rabobank een rapport in Washington over de wereldvoedselproductie. Volgens deze publicatie worden de komende tien jaar de grondstoffen voor voedsel steeds schaarser. Omdat de voedselproductie de bevolking niet kan bijhouden zullen de prijzen voor grondstoffen verder stijgen. Beleggers kunnen hierop inspelen door te beleggen in alles wat op de een of andere manier te maken heeft met de landbouwsector. Dat varieert van graan- en kunstmestproducenten tot fabrikanten van landbouwtrekkers.” Dit schreven wij eind september 2011.

Wij hebben van deze trend geprofiteerd door een tracker, dat is een soort beleggingsfonds, te kopen. Vandaag hebben wij die positie gesloten. Het rendement van Critivestor bedraagt nu 12,15 procent YTD exclusief dividenduitkering. Het rendement van de aangekochte tracker was 30,78 procent in euro sinds de aankoop.

Wilt u weten wanneer we een positie innemen en weer uitstappen en wilt u ook gespreid beleggen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.