Houd enige slagen om de arm

Tip van de week: koop Carmignac Patrimoine

Sinds begin maart zijn de beurzen wereldwijd weer aan het stijgen op basis van langzamerhand verbeterend economisch nieuws. Toch is het nog erg vroeg om al te enthousiast te worden. Beleggers doen er verstandig aan nog enige slagen om de arm te houden en niet alles op bijvoorbeeld de aandelenmarkt te zetten.

Een terugval is op korte termijn nog zeer wel mogelijk. Om toch in te spelen op het verbeterende sentiment en tevens niet meteen al het kapitaal risicovol in te zetten is bovengenoemd fonds een uitstekende optie. Overigens, voor iedere lange termijnbelegger die niet teveel kopzorgen wil hebben maar toch graag een goed rendement nastreeft is het eveneens een uitstekend fonds.

De beheerder geldt op basis van zijn resultaten van de afgelopen 20 jaar als de beste vermogensbeheerder ter wereld. Carmignac Patrimoine is een zogenaamd mix fonds. Het investeert in internationale aandelen en obligaties en er wordt te allen tijde voor minimaal 50 % in vastrentende waarden belegd. Dat men de risico’s goed onder controle heeft bewijst het resultaat over het rampjaar 2008: 0,1 % positief!

Dit jaar bedraagt het rendement inmiddels 12,35 %. Aanmerkelijk beter dan de westerse beurzen. Sinds ontstaan in 1989 was het rendement gemiddeld ruim 9 %.

Koersontwikkeling (6 maanden) van het fonds Carmignac Patrimoine en de AEX
Koersontwikkeling (6 maanden) van het fonds Carmignac Patrimoine en de AEX

Deze tip is eerder uitgebracht op De Kritische Belegger. (zie hier en hier) Sinds de eerste publicatie is het fonds met 14,9% gestegen.

Datum: 25 mei 2009
Huidige koers: € 4703,93
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: FR0010135103

Ondergetekende heeft zelf geen posities in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.