Goede belegging voor twijfelaars

Tip van de week: koop Carmignac Patrimoine

Nu de spectaculaire rally sinds maart wat aan vermoeidheidsverschijnselen begint te leiden beginnen meerdere beleggers hun winsten veilig te stellen. Maar het is tegelijkertijd niet onverstandig de mogelijkheid open te houden toch nog mee te profiteren van een verder gaand herstel op de beurzen.

Over de voortgang op de beurzen zijn de meningen meer verdeeld dan ooit. Als belegger kun je hier op ook inspelen door aandelen te kopen van het meest succesvolle mix fonds ter wereld: Carmignac Patrimoine.

Dit fonds is in het verleden eerder gadviseerd. (zie hier, hier en hier en hier). Sinds de eerste publicatie op De Kritische Belegger op 20 november 2008 is het met 18,2% gestegen.

Het fonds heeft als doelstelling minimaal 50 % te beleggen in obligaties, maar kan wanneer het kansen ziet dus tot een maximum van 50 % in aandelen beleggen. Deze strategie heeft het fonds sinds ontstaan in 1989 zeer succesvol toegepast. Het rendement sinds oprichting bedroeg ruim 9 % per jaar. Dat is zeer goed.

Koersontwikkeling fonds Carmignac Patrimoine en AEX van afgelopen 10 jaar
Koersontwikkeling fonds Carmignac Patrimoine en AEX van afgelopen 10 jaar

Over de laatste 10 jaar was het rendement bijvoorbeeld 8,65 % per jaar. Ter vergelijking, de AEX rendeerde over deze periode negatief. Vorig jaar – gedurende het rampjaar 2008 – rendeerde Carmignac 0,0 % tegen een verlies van de AEX van 52 %. Het neerwaarts risico is dus door de gedegen asset allocatie goed onder controle. Ondanks de voorzichtige allocatie is dit jaar het rendement ook weer ruim 15 %.

Momenteel investeert het fonds 25 % in aandelen, 50 % in obligaties en heeft nog 25 % liquide.

Een goede belegging voor beleggers die twijfelen aan de voortgang van het economisch herstel dus.

Datum: 23 november 2009
Koers: € 4839,04
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: FR0010135103

Ondergetekende heeft zelf geen posities in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u Carmignac Patrimoine kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[advertentie]

1 gedachte over “Goede belegging voor twijfelaars”

 1. Geachte heer Nijkamp,
  Beste Jan-Willem,

  Met bijzondere interesse las ik uw artikel. Ook bij Morningstar maken we een kwalitatieve analyse van beleggingsfondsen en geven we een beoordeling.

  U kunt het rapport van Carmignac Patrimoine hier terugvinden: http://lt.morningstar.com/t92wz0sj7c/snapshotresearchpdf/default.aspx?id=F0GBR04F90&LanguageId=nl-NL&CurrencyId=EUR

  Indien u verder nog interesse, vragen of opmerkingen heeft, hoor ik dit graag.

  Met vriendelijke groeten,

  Pieter Bailleul
  ________________________________
  Analyst-Editor Belgium & Luxembourg
  Morningstar Benelux

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.