fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Deze week een herhaling – bevestiging – van een eerdere tip. Koop: Carmignac Patrimoine. Het is een herhaling van een tip van 20 november 2008. De koers van dit mixfonds bedroeg toen € 4094. Nu bedraagt de koers: € 5295. Een rendement van 29,3 % in een periode van 1 1/2 jaar.

Carmignac Patrimoine is een mix fonds. De beheerder moet minstens 50 % van het fondsvermogen beleggen in vastrentende waarden of op de geldmarkt. De overige gelden kunnen worden belegd in aandelen wereldwijd. Dat heeft de beheerder sinds oprichting altijd met verve gedaan getuige het rendement van 9,9 % gemiddeld per jaar sindsdien.

Over de afgelopen tien jaar realiseerde het fonds een gemiddeld rendement van 8,65 % per jaar. Ter vergelijking, in deze periode halveerde de AEX-index. Het fonds outperformed ook dit jaar weer met een rendement van 7,57 % tot op de dag van vandaag terwijl de AEX bijvoorbeeld 5 % op verlies staat.

Gezien de onduidelijke richting op de beurzen – we zitten reeds enige tijd in een trading range – en de onzekerheid over de economische groei het komende jaar kunnen beleggers er wellicht goed aan  doen hun geld voorlopig relatief veilig weg te zetten in een fonds als dit. Het huidige rendement wijst er op dat het geen slechte belegging is in deze onzekere tijden.

Koers: € 5295
Actuele koers: klik hier
Datum advies: 6 juni 2010
ISIN Code: FR0010135103

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Klanten  wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van de alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Goede belegging in onzekere tijden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *