Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geschreven put op Fugro

Fugro is sinds augustus meer dan 20% gestegen vanaf de steun rond €13. Er is in oktober een ‘golden cross’-koopsignaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (blauw) en de Kinjun Sen-lijn (rood) elkaar rond €15 kruisten.

Technische Ichimoku Cloud Analyse Fugro

Een ander positief signaal op dagbasis is dat de koers boven de Ichimoku Cloud (= hier de rode wolk) noteert. Een koers boven de Kumo (oftewel Cloud) geeft een ‘bullish’ sentiment aan. We kunnen van een verder herstel profiteren door het schrijven van een far out of the money put. Daarmee geven we voldoende ruimte aan Fugro om te dalen, zonder dat we in de problemen komen. Onderstaand leggen we een verkochte (short) put uit, waarmee het aandeel met korting kan worden gekocht.

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste weerstand: €16,80.

Tweede weerstand: €17,50.
Eerste steun: €14,70.
Tweede steun: €13,30.


Actie:

We schrijven een put op Fugro.

Toelichting:
Op het Nederlandse AMX-fonds Fugro (tickersymbol FUGR), schrijven we een put maart. De koers is vandaag fors gedaald na de aankondiging van de uitgifte van converteerbare obligaties en wij vinden de premie hoog en schrijven daarom een ver out the money serie. Huidige koers FUGR: €15,75.

Bestaande positie:
Geen.

Transactie:Open sell : 1 FUGR MRT 10 put @ 0,24 (ontvangen)

Nieuwe positie:
Short: 1 FUGR MRT 10 Put

Ontvangen premie:
Op basis van bovenstaande prijzen ontvingen we €24. We kunnen deze premie bijschrijven bij een expiratiestand in maart boven €10 zodat we dus een ruime marge hebben.

Break-even-point
Het Break-even-point bedraagt €9,76 (uitoefenprijs geschreven putoptie) – €0,24. Daaronder verliezen we €100 per €1-daling. Mochten de 100 aandelen worden binnengekregen op €10 per aandeel, dan hebben we als het ware de aandelen met een korting binnengekregen. De maximale winst die we kunnen behalen bedraagt de ontvangen premie ad €24 bij een expiratiekoers boven de €10. U hoeft de geschreven opties uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Disclaimer:

Het OptieAcademy-team heeft een positie in Fugro. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *