Er dreigt een tekort aan uranium (2)

Recent hebben wij een artikel gepubliceerd over een mogelijk tekort aan uranium. Wij stelden: “Zoals de zaken er nu voorstaan, zal in de loop van dit decennium het verschil tussen vraag en aanbod van uranium geleidelijk gaan oplopen. Dat is enerzijds het gevolg van een teruglopende productie door te lage prijzen en anderzijds door een sterk groeiende vraag naar uranium.”

Alleen al in China zullen in de komende jaren 29 nieuwe reactoren gaan draaien, in Rusland 10 en in India 7. In China zien beleidsmakers kernenergie als een antwoord op het snel groeiende probleem van de luchtvervuiling (smog). Maar ook de vraag uit de Verenigde Staten zal weer gaan groeien nu het zogeheten Megatons for Megawatts project op zijn einde loopt. De inhoud van Russische kernkoppen werd in de VS omgewerkt voor gebruik in kernreactoren. Met het aflopen van dit project moet de VS weer terecht op de wereldmarkt, omdat het land zelf slechts vijf miljoen pond produceert. De komende jaren heeft het echter behoefte aan zeker 50 miljoen ton.

De conclusie was: koop producenten van uranium.

Te weten:

Cameco
Denison mines
Fission Uranium Corporation
UR-Energy​

Gespreid beleggen in uranium

U kunt er ook voor kiezen om gespreid te beleggen in uranium. Wij hebben met Critivestor ook een positie in uranium genomen door middel van een tracker. Het gaat om de Market Vectors Uranium+Nuclear Energ ETF die wij vorig jaar ingenomen hebben. Wilt u weten wanneer we een positie innemen en weer uitstappen en wilt u ook gespreid beleggen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.