Een uitstekende kernbelegging

Tip van de week: koop Carmignac Patrimoine

Wanneer u de ontwikkelingen op de beurzen niet meer zo zeker bent en overweegt enigszins defensief te gaan met uw portefeuille kunt u uiteraard alles op  een spaarrekening zetten. Maar een alternatief vormt Carmignac Patrimoine.

Dit fonds is in het verleden eerder gadviseerd. (zie onder de tag Carmignac Patrimoine ) Sinds de eerste publicatie op De Kritische Belegger op 20 november  2008 is het fonds met 19% gestegen.

Carmignac Patrimoine is een mixfonds waarbij te allen tijde minimaal 50 % belegd moet zijn in vastrentende waarden. U laat het dus over aan de fondsbeheerder wanneer er – en voor hoeveel – weer posities ingenomen zouden moeten worden in de aandelenmarkten. Carmignac belegt wereldwijd en doet dat al ruim 20 jaar erg goed, getuige het rendement over deze periode. Er werd per jaar gemiddeld ruim 9 % gerealiseerd. In het  rampjaar 2008 werd er een positief rendement van 0,1 % gerealiseerd. In 2009 was dat 17,6 %.

Carmignac biedt beleggers met een defensief risicoprofiel dus een mooie kans om voor de lange termijn te beleggen. Voor andere beleggers biedt het ook de kans om – wanneer ze de beurzen niet vertrouwen – hun geld voor onbepaalde tijd te parkeren. Voor en ieder is uiteraard ook een uitstekende kernbelegging in de portefeuille waar niet dagelijks naar behoeft te worden omgekeken.

Datum advies: 8 februari 2010
Koers: € 4865,61
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: FR0010135103

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

1 gedachte over “Een uitstekende kernbelegging”

  1. Enige tijd geleden is dit fonds in opspraak gekomen in Spanje omdat banken dit fonds niet meer wilde aanbieden gezien de te kleine omvang qua personeel die dit fonds beheert. Hoe staat het daarmee en zijn de banken nog steeds deze mening toegedaan omdat de reactie van carmignac was, dat zij een gesprek zouden voeren tot heroverweging van dit besluit van de banken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.