Driepoot Long op Fugro

De Nederlandse bodem-onderzoeker Fugro (tickersymbol FUR) presteert al maanden ondermaats en het aandeel bereikte begin augustus zelfs een dieptepunt van €12,71. Het aandeel herstelde vervolgens als een raket en bereikte daarbij in oktober een piek net onder de €17.

Daggrafiek Fugro

Vervolgens bewoog Fugro in een driehoekspatroon waaruit het aandeel opwaarts lijkt uit te breken. Rond €15 werd er op dagbasis een koopsignaal gegeven: er werd tevens een ‘golden cross’-signaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar kruisten.

Een tweede koopsignaal wordt gegeven als de koers aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (= hier de rode wolk) gaat uitbreken.

Een koers boven de cloud geeft een ‘bullish’ (positief) sentiment aan. Steun kunnen we vinden rond de €14,95. Wij zien stijgingspotentieel richting de €16 tot €16,50 mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. Onderstaand leggen we een driepoot long voor maart uit, waarbij met een geringe investering inspelen op een stijging.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €15,82.
Tweede weerstand: €16,50.
Eerste steun: €14,95.
Tweede steun: €14,29.

Wat is een Driepoot Long?

Bij een Driepoot Long gaan we een directionele trade aan met de visie dat een aandeel gaat stijgen. We kopen in dat geval een callspread en financieren deze met een geschreven put (=afnameplicht).

Inspelen op een stijgende koers van Fugro met Driepoot Long
We spelen in op een stijgende koers van Fugro met het kopen van een driepoot long met maart-opties:

Transactie:
Kopen (Open Buy):    1 FUR MCH17 14,50 Call @ €0,80 (betalen).
Schrijven (Open Sell):    1 FUR MCH17 16 Call @ €0,26 (ontvangen).
Schrijven (Open Sell):    1 FUR MCH17 13,50 Put @ €0,29 (ontvangen).

Toelichting:

Totale investering: €25

We hebben voor de Europa-portefeuille een driepoot long aangereikt met maart-series bij een koers rond €14,67. Per saldo bedraagt de investering €80-€26-€29=€25. Verlies wordt geleden bij een expiratiekoers onder het break-even-point van €14,75 (uitoefenprijs gekochte call + betaalde premie). Als u het risico van een (forse) daling te groot vindt, dan kunt u desgewenst nog 1 lagere put eronder kopen als dekking. Dit kost uiteraard geld, hetgeen wel ten koste gaat van het rendement. Daarom kozen wij er hier voor om geen put met een lagere uitoefenprijs te kopen.

Risico onder expiratiekoers €13,50

Het risico ligt duidelijk aan de onderkant (vanwege een potentiële afnameplicht) bij een koersdaling onder €13,50. Wij vinden dit risico acceptabel, want rond €14 ligt een stevig steunniveau. Wel is er een margin nodig vanwege de geschreven put.

Maximale winst bij expiratiekoers boven €16
De maximale winst bedraagt €125 (€150 minus de geïnvesteerde premie) bij een expiratiestand op of boven de €16.

Verlies bij koersdaling onder uitoefenprijs put
Voor iedere geschreven put optie loopt het verlies echter met €100 per euro-daling op vanaf een koers onder €14,50. Op een expiratiekoers van bijvoorbeeld €13 bedraagt het verlies dan €75.

Altijd stop-loss hanteren
We adviseren altijd om een stop-loss te hanteren, oftewel bepaal een niveau waaronder u beslist de geschreven put optie terugkoopt, om zo uw risico te beperken. Dat kan zijn door een (mentaal) stoploss-niveau te bepalen, bijvoorbeeld bij een doorbraak van het steunniveau rond €14.

U hoeft de gehandelde opties uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Fugro. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bron: http://optieacademy.nl/

1 gedachte over “Driepoot Long op Fugro”

  1. De grafiek zit zó boordevol met rommel wat afleid dat niet eens te zien is of het hier gaat om een candlestick- of bar grafiek…. Maar het draait bij de ichimoku kinko hyo indicator om het groene en rode vooruit geplotte natuurlijk, en als hier iets bullish in gezien wordt terwijl het onduidelijk is hoe prijsvorming verloopt, be my guest….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.