VS stort binnen enkele maanden in

Een zeer ervaren beursexpert verwacht dat tussen nu en maart van volgend jaar de aandelenkoersen met 70% zullen dalen. Het huidige patroon is een herhaling van de jaren 1960 en 1970. Dat zei Ron Rosen,  iemand die al zes decennia meedraait in de financiële wereld tegen King World News.

De Verenigde Staten gaan richting het ravijn. Goud gaat een enorme sprong maken. Dat zei Ron Rosen,  iemand die al zestig jaar ervaring heeft . “Volgens mijn analyse zullen in maart van volgend jaar een indicatie krijgen welke richting gekozen wordt. Nu, tussen oktober en maart van volgend jaar, verwacht ik serieuze problemen”.

S&P 500 kan met 70 procent dalen
S&P 500 kan met 70 procent dalen

Volgens Rosen is het grote verschil dat de huidige patronen grote IV golfen zijn en daarom tweemaal zo lang duren als in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Dow Jones megafoon patroon
Dow Jones megafoon patroon

We zullen volgens hem op korte termijn weten of we ofwel een elektronische hyperinflatie krijgen ofwel de belangrijkste beursgraadmeters met 70% zullen dalen. Essentieel is de Fed-vergadering in maart 2014.

Waardering

Als neutraal kijkende lezer is er nog niets aan de hand. Wel zien we dat de beurzen niet meer goedkoop zijn. Er zijn indicaties dat het aandelenfeest voorbij is.

13 gedachten over “VS stort binnen enkele maanden in”

 1. Hmmm, als ik kijk naar de “Dow Jones Industrial Average (1900 – Present Monthly)” op Stockcharts.com, en er zou een golf aankomen die het kaliber krijgt van de instorting 1929-1932 (wat op zich mogelijk is, omdat de daling 1937-1937 zijn qua diepte zijn gelijke al heeft gevonden in de instorting van 2008), dan zou, volgens het elliottboekje de direct daaraan voorafgaande opgaande golf weliswaar iets korter mogen zijn dan de up van 1932 tot 1937, maar toch niet al te veel (zou binnen niet al te ruime grenzen daaraan toch “gelijk” moet zijn). We kunnen de komende jaren nog door tot max. Dow 30.000 (vervijfvoudiging vanaf de low van 2009) voordat het ECHT instort, wat mij betreft.

 2. E.e.a. neemt natuurlijk niet weg, dat ik binnen enkele weken wel een daling zie beginnen van pakweg 4 a 5 maanden, richting s&p 1350 of daaromtrent.

 3. Inderdaad, een Dow Jones met 10.000 punten minder dan nu over 4 jaar is het gevolg van het grotere patroon, en goud zal mee gaan met de richting overigens.
  Herhaling 1930-1932 is het betere vergelijk, maar dan op grotere schaal. Het deflatoire scenario waar niemand op hoopt…
  ‘Dominicus’, dat het patroon uit 5 bewegingen bestaat wil nog niet zeggen dat deze ongelimiteerd doorgetrokken kan worden, correcties maken hier ook nog onderdeel van uit. En dit zal zich eerder voordoen ná de val dan ervoor, de stijging.

 4. Niet ongelimiteerd nee, maar alvorens een correctieve golf van een hoger niveau kan worden ingezet, zal toch eerst de 5-golf van het lagere niveau moeten zijn afgerond (basisprincipe Elliot, dunkt me). En daar mist mijns inziens dus nog het staartje aan…

  Maar we zullen zien, want… de markt heeft altijd gelijk!

 5. Ik vind het altijd knap dat er mensen zijn die dit soort bewegingen met elkaar kunnen vergelijken. Ik heb ooit een lezing van Tom Hougard meegemaakt die zeker wist wanneer de top van de markt zou zijn. Hij wist er zelfs een datum bij te geven. En hij wist het zeker. Op de vraag wat te doen als hij toch mis zat zei hij:”ach dan heb ik toch een stoploss…”. Ik zit voorlopig gewoon long.

 6. Henk, je hebt helemaal gelijk.

  Ik draai al een poosje mee in dit vak en als ik zulke mensen hoor denk ik alleen; Ooh, die heeft zeker weer aandacht nodig!

  Niemand, ik herhaal niemand weet iets zeker en als het over EWT gaat al helemaal niet. Vraag Prechter maar in de VS ernaar! En met hem zoveel anderen!

 7. Er valt niets te ‘vergelijken’, patronen bestaan nu eenmaal op deze manier. Maargoed, be long and strong zeker? Past al niet eens bij de titel van het onderwerp…
  Prechter is er zo onzeker over dat die er zelfs boeken over geschreven heeft….

 8. Edwin; Henk heeft gelijk als het gaat om de stelligheid waarmee sommige marktvorsers dingen denken te ‘weten’.

  En Prechter is op zijn manier een briljante man, maar moet wel boeken schrijven en dagelijks drama-verhalen verkopen aan de argeloze partikulier die daarvan smult, om zijn boterham te verdienen.

  En toegegeven, het concept is even winstgevend als briljant, maar zijn verdiensten moet je dus niet zoeken in EWT-gebruik voor trading anders zou ie al tig keer failliet gegaan zijn namelijk!

  PS: Voor degenen die het cijfer 9 nog interessant vinden.

  http://www.nu.nl/economie/3611260/duitse-beurs-eerst-boven-negenduizend-punten.html

  Succes!

 9. Cees, wat weet jij eigenlijk over Prechter? Zelfs de EW methode weet je al niet eens op de juiste manier te hanteren, dat bleek al uit je artikelen eerder waar je het zelf al aangaf… Je kunt wel wat zeuren, maar heb je wel je huiswerk gedaan…

  1. Het mag iets meer ja… Maar dat neemt niet weg dat er iets veranderd is aan de uitkomst. Het artikel was gewoon rijkelijk te vroeg, een ‘aangepaste’ vorm van Ew is de reden..
   Sommige dingen kun je ook maar beter laten bij wat het is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.