Miljonairs somber over economie

Volgens de jaarlijkse Millionaire Outlook Confidence Index van Fidelity Investments daalde het beleggerssentiment voor de komende 12 maanden 14 punten van een jaar geleden tot – 7, het laagste niveau sinds 2006. Dat was het laagste niveau sinds de index in datzelfde jaar begon.

Fidelity’s 11e Millionaire Outlook Study heeft 2.026 investeerders ondervraagd, waaronder 1.102 miljonairs en 924 investeerders die Fidelity de ‘miljonairs van morgen’ noemt. De studie concentreerde zich op vijf belangrijke indicatoren voor de vertrouwensindex: de economie, de aandelenmarkt, de vastgoedwaarden en de uitgaven van consumenten en bedrijven.

De nieuwste gegevens wijzen erop dat sommige rijke investeerders schichtig zijn over de levensduur van de 10-jarige economische expansie, zelfs als het scheppen van banen robuust blijft en de aandelenkoersen recordhoogten bereiken.

Beleggen in aandelen: rijke beleggers zetten zich schrap voor meer turbulentie in 2020

Enquête: Cash is weer koning voor rijke beleggers

Het onderzoek werd uitgevoerd in augustus tijdens een turbulent derde kwartaal, waarbij aandelenkoersen onder druk kwamen te staan ​​vanwege de angst voor een recessie. Zeker, recente tekenen wijzen op een sterke Amerikaanse economie; het scheppen van banen is in november toegenomen, waarbij de werkloosheid op de laagste stand in 50 jaar staat.

Er was geen duidelijke reden waarom sommige Wall Street-professionals sceptischer zijn geworden. Uit het onderzoek van Fidelity bleek echter dat het vertrouwen van beleggers in hun persoonlijke financiën is afgenomen naarmate hun bezorgdheid groeit over waar de aandelenmarkt naartoe gaat, hun pensioensparen en hun schuldenbeheer, aldus de enquête.

Sommige geldmanagers zeiden dat ze de blootstelling aan risicovolle activa zoals aandelen hebben teruggeschroefd nadat de prijzen de afgelopen maanden zijn gestegen naar hoogste niveaus ooit.

“Het is een hel van een jaar geweest”, zegt Brian Sterz, portfoliomanager bij Miracle Mile Advisors in Los Angeles. “We wachten op aandelen die goedkoper worden en dat zullen ze onvermijdelijk doen.”

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX (de AEX van onze oosterburen) ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 60% per jaar heeft verdiend. Het systeem kon iedere € 7.000 veranderen in € 18.875 in de afgelopen 4,5 jaar. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan: u kunt zowel AUTOMATISCH als door middel van SMS SIGNALEN meedoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.