Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

December is historisch gezien een mooie beleggingsmaand

Het is te hopen voor beleggers dat de maand december het historisch patroon gaat volgen! Er zijn zoveel beren op de weg, waarvan de belangrijkste het omicronvirus zijn en het nieuwe beleid van de Fed. De laatste gaat met het oog op de inflatie de opkoop van obligaties verminderen. Dat moet voor de gemiddelde belegger genoeg zijn om zich eens kritisch achter de oren te krabben.

Wat zegt de beleggingsgeschiedenis over de maand december? Er is een onderzoek van Bespoke Investment Group, dat leert dat de maand december sinds 1928 in 74% van de gevallen positief geëindigd is.

Een zwakke maand november versterkt de trend alleen maar. Dit jaar is de tiende maal dat de S&P 500 in november daalde, maar dat het hele jaar een plus liet zien van meer dan 10%. In alle negen voorafgaande keren eindigde december in de plus.

De Index deed het het best als de eerste 11 maanden erg goed presteerden. Sinds 1950 liet december een plus van 1,7% zien als de groei over de eerste 11 maanden boven 20% uitkwam. Is de groei dan bedroeg de stijging 1,5%. In 2021 bedraagt de stijging over de 11 maanden 21,6%.

Beleggers kunnen wellicht enige rust ontlenen aan die mooie historische data. Het vervelende is dat de geschiedenis niets zegt over de toekomst. Ze leert immers geen lessen. Dan toch maar een beroep doen op het gezonde verstand.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *