Beurs kwetsbaar buiten cijferseizoen

Aandelen hebben een sterkere neiging om te corrigeren buiten het cijferseizoen. Het blijkt dat sinds 2013 de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 in 8 van de 18 gevallen daalde nadat bedrijven klaar waren met rapporteren. In geen van de gevallen zakten de koersen tijdens het cijferseizoen. De beursindex steeg met 1,4% in de meest recente rapportage.

De verkoopdruk van vorige week deed beleggers herinneren dat de risico’s in de markt nog steeds aanwezig zijn. Tijdens het cijferseizoen werden deze van tafel geveegd vanwege de sterke bedrijfsresultaten. Nu de ondernemingen weer stil worden zullen deze zorgen mogelijk weer de kop opsteken.

Vorige week woensdag beleefde de S&P 500 de sterkste daling in acht maanden nadat een memo van oud-FBI directeur James Comey was uitgelekt. De Amerikaanse president Donald Trump zou hem gevraagd hebben het onderzoek te staken naar de Russische connecties van nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn.

Daarnaast zijn de waarderingen heel hoog. Deze staan het hoogst sinds de dot-com zeepbel te midden van een economische groei die amper hoger ligt dan 2%. Met de volgende cijferseizoen die pas in juli losbarst betekent dit mogelijk een grotere kwetsbaarheid van aandelen.

Actie signalen

De beurzen hebben sinds december een flinke stijging geboekt. Ligt een correctie op de loer? Wij bieden handelssignalen aan op de AEX en DAX.  Deze kunnen een handvat zijn voor uw beleggingen. We bieden een zomerkorting met meer dan 50%. MELD U ZICH HIER AAN

1 gedachte over “Beurs kwetsbaar buiten cijferseizoen”

  1. Geloof dat je beter kunt spreken van verwachtingen dan van ‘waarderingen’ die hoog zijn. De verwachting dat elke index op Wallstreet naar ongekende hoogte zou vliegen, en het is slechts margin debt wat is gaan vliegen…

    Verwachtingen voor flink hogere beurzen was zeer hoog, en nog steeds. Je gaat niet voor niets geld lenen om op de beurs mee te doen, dat doe je niet als je het niet ziet zitten…

    Als je het dan toch hebt over kwetsbaar, vele banken en financiële instelling zijn kwetsbaar geworden vanwege deze overgrote margin debt! En goed zichtbaar, voelbaar, als markten hun weg naar beneden hebben gevonden, cijferseizoen of niet markten staan al op een cruciaal punt..

    Alles is momenteel zo kwetsbaar als wat, zo kun je het ook zien! Nu nog er naar handelen..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.