Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Metamorfoze of Bijziendheid

Franz Kafka schreef in 1915 de Metamorfoze. Te gaan slapen als mens en wakker te worden als insect moet een bijzondere ervaring zijn. Te ervaren of te realiseren je hele leven een insect te zijn geweest zal dieper ingrijpen op het menselijk psyche. Op de golven van de tijd gedragen komen dergelijke onderwerpen terug.

Zo is er nu de film “The Black Swan” over een ballerina welke langzaam in een insect veranderd. Van ballet met dansende nimfen in een zwanenmeer naar Taleb is een kleine stap. De oorspronkelijk titel van Taleb’s boek was de Black Tulip alleen zijn zwarte tulpen niet meer zo zeldzaam dan maar een zwarte zwaan genomen. Ongelukken komen dus zelden en meestal vooraangekondigd verwacht het onverwachtse alleen het onverwachte komt zo zelden voor dat je er beter geen rekening mee kan houden.

Vrouwen lezen meer dan mannen. Vrouwen leren eerder lezen dan mannen. Vrouwen zijn taalvaardiger dan mannen. Vrouwen lezen vooraf de gebruiksaanwijzing, mannen zelden en dan meestal achteraf. Vrouwen kunnen kaart lezen, mannen hebben dat niet nodig. Mannen verzamelen boeken vrouwen zelden. Vrouwen schrijven meer dan mannen, wel zijn er meer mannelijke schrijvers.

Mannen lezen meer werk van mannelijke schrijvers vrouwen idem. Mannen schrijven zelden over vrouwen. Vrouwen schrijven zelden over mannen. Vrouwen zijn geestelijk sterker dan mannen en kunnen beter tegen pijn. Vrouwen hebben oxytocine, mannen hebben testosteron. Vrouwen hebben ook testosteron maar minder dan mannen. Vrouwen verdienen eigenlijk meer maar krijgen minder.

Mannen verdienen meer maar zouden eigenlijk minder moeten krijgen. Vrouwen dragen vaker een bril dan mannen en hebben ook 2 maal zo vaak contactlenzen. Vrouwen worden 3 maal zo vaak gelaserd dan mannen. Vrouwen zijn vaker bijziend dan mannen. Bijziendheid komt meer voor dan verziendheid.

Weer een fantastisch verhaal van Noach. Lees het gehele bericht op https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aex/aex-daalt-weer/page/2#post-4246

Ik nodig u van harte uit om ook mee te doen op ons forum. Steeds meer bezoekers nemen deel. Enkele reacties:

  • Als startende belegger ben ik blij met dit soort informatie.
  • Bovenstaande is nu het leuke van de initiatie van dit draadje je hoort dingen of je leest strategieën waar je zelf nooit op gekomen zou zijn.
  • Bedankt voor de zeer uitgebreide, heldere en leerzame uitleg.
  • Ik zie alleen maar positieve feedback naar mij. Dat vind ik zo wie zo perfect op dit forum. Heb het weleens anders meegemaakt op andere forums. Daar kom ik dan ook niet meer.
  • Graag gedaan cash. Ik moet wel zeggen dat het inderdaad een prettig forum is.
Dus ons uitdrukkelijke verzoek om op het forum te komen en uw ervaringen te delen. U kunt van elkaar leren, er zit veel expertise op het forum. Desgewenst kunt u ook een nieuw onderwerp beginnen.
Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.