Loef TIP: short op retailsector

De LOEF TIP van deze week is om aandacht te schenken aan het (H)oofd(S)chouderpatroon in de Europese DJ Stoxx 600 index dit jaar. Dit wijst op topvorming. Mocht de aandelenmarkt inderdaad bezig zijn met een topvormingsproces dan lijkt de Europese retail sector kandidaat voor een periode van underperformance.

In deze column wordt elk weekend een ‘Technisch Inspirerend Patroon’ (afgekort ‘TIP’) onder de publieke aandacht gebracht. Deze column wordt opgesteld door Edward Loef van Loef Technische Analyse B.V. (LTA)  in samenwerking met De Kritische Belegger.

De LOEF TIP is bedoeld om belangstellenden in de technische analyse wekelijks te inspireren. De inhoud van deze column is nadrukkelijk niet bedoeld als een persoonlijk advies. De technische analyse maakt primair gebruik van de koersgrafiek en van de beurskoers afgeleide indicatoren met het doel om trends en trendomslagen tijdig te herkennen.

Openstaande posities

DATUM LOEF TIP POSITIE KOERS AKTUEEL W/V
25-02-11 DJ Stoxx 600 Oil & Gas LONG 358,06 357,90 0.00%
4-03-11 DJ Stoxx 600 Retail SHORT 259,54 259,54

De koersontwikkeling van de DJ Stoxx 600 Oil & Gas sector kan profiteren van de stijging van de olieprijs. De LOEF TIP van deze week is om aandacht te schenken aan het (H)oofd(S)chouderpatroon in de Europese DJ Stoxx 600 index dit jaar. Dit wijst op topvorming.  De risico’s van een breuk onder de ingetekende neklijn neemt na de lagere top (= rechterschouder) toe. Mocht de aandelenmarkt inderdaad bezig zijn met een topvormingsproces dan lijkt de Europese retail sector kandidaat voor een periode van underperformance. Deze sector is sinds drie maanden in een dalende trend beland en feitelijk dus een ‘short’kandidaat.  Oil & Gas zou bij een daling van de Europese aandelenmarkt relatief positief moeten presteren en de retailsector relatief slecht.

Dow Jones Stoxx 600 index (zwart) en Dow Jones Stoxx 600 Retail sector (paars koers 359,54)
Dow Jones Stoxx 600 index (zwart) en Dow Jones Stoxx 600 Retail sector (paars koers 359,54)

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

DISCLAIMER
Edward Loef en/of LTA heeft geen prive/zakelijke posities in deze publicatie genoemde waarden. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is deze disclaimer van toepassing.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

2 gedachten over “Loef TIP: short op retailsector”

  1. Bedankt voor uw stoxx 600 retail tip. Graag wil ik u het volgende vragen;

    Is een ETF dj stoxx 600 double short een goed alternatief?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.