Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Loef TIP: meeliften

De automobielsector was deze week de best presterende sector. De hogere bodem gevolgd door een hogere top is een teken van toenemende vraag. In relatieve zin presteert de sector sinds kort ook weer beter.

In deze column wordt elk weekend een ‘Technisch Inspirerend Patroon’ (afgekort ‘TIP’) onder de publieke aandacht gebracht. Deze column wordt opgesteld door Edward Loef van Loef Technische Analyse B.V. (LTA)  in samenwerking met De Kritische Belegger.

De LOEF TIP is bedoeld om belangstellenden in de technische analyse wekelijks te inspireren. De inhoud van deze column is nadrukkelijk niet bedoeld als een persoonlijk advies. De technische analyse maakt primair gebruik van de koersgrafiek en van de beurskoers afgeleide indicatoren met het doel om trends en trendomslagen tijdig te herkennen.

De Europese Dow Jones Stoxx 600 index steeg in de afgelopen vijf handelsdagen met + 1,18%. Vorige week werd op basis van het relatieve sterkte concept de ‘DJ Stoxx 600 Industrial Goods & Services Sector’ getipt bij een koers op 337,80. De koers opende deze week op 337,11 en steeg door naar 344,38 vrijdag bij sluiting. Deze koerssprong van +2,16 levert een outperformance op van 0,98%. De sectoren HealthCare realiseerde een marginale outperformance van 0,04% sinds de ‘tip’ op 15 april jl.

De chemiesector die op 8 april werd ‘getipt’ steeg sindsdien met +5,8% terwijl de DJ Stoxx 600 index in dezelfde periode met +0,75% steeg. Deze outperformance bedroeg daardoor +5,05%. Je zou kunnen zeggen dat selecteren op basis van relatieve sterkte meerwaarde oplevert.

Loef TIP 29 april 2011
Loef TIP 29 april 2011

W/V%= Winst of Verlies in procenten.

De automobielsector was deze week de best presterende sector. De hogere bodem gevolgd door een hogere top is een teken van toenemende vraag. In relatieve zin presteert de sector sinds kort ook weer beter. Daarom wordt aankomende maandag tegen de openingskoers de DJ Stoxx 600 Automobile & Parts Sector aan de lijst van ‘open tips’ toegevoegd. De andere posities blijven gehandhaafd.

DJ Stoxx 600 Automobile & Parts (362,70)

DJ Stoxx 600 Automobile & Parts
DJ Stoxx 600 Automobile & Parts

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

DISCLAIMER

Edward Loef en/of LTA heeft geen prive/zakelijke posities in deze publicatie genoemde waarden. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is deze disclaimer van toepassing.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Alle tips kunnen teruggelezen worden onder het trefwoord Loef Tip

Edward Loef
Technisch analist
e.loef@dekritischebelegger.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *