Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Loef TIP: geen wijzigingen

Voor de aankomende week zijn er geen wijzigingen, omdat er geen duidelijke aanwijzingen zijn over de richting van de DJ Stoxx 600 index, laat staan te bepalen welke sector de beste kansen heeft. Het relatieve sterkte concept blijkt evenwel zinvol, omdat hierdoor de markt de loef wordt afgestoken.

Loef TIP 22 mei 2011
Loef TIP 22 mei 2011

W/V%= Winst of Verlies in procenten.

Vorige week werden de automobielsector en de chemiesector gesloten, omdat er een relatieve verzwakking werd gemeten. Wanneer de weekslotkoersen van de DJ Stoxx 600 sectoren in de afgelopen week opnieuw worden beoordeeld, dan blijkt dat de DJ Stoxx 600 Automobile & Parts

-2,5% verloor en de DJ Stoxx 600 Chemical -1,33.  Het verwijderen van deze open tips blijkt een wijs besluit, want de DJ Stoxx 600 index verloor vorige week -0,3%.

Vorige week moest er een relatieve sterkte analyse tussen de DJ Stoxx 600 Travel & Leisure index en DJ Stoxx 600 Technology sector aan te pas komen om te beoordelen welke van deze twee sectoren zou worden toegevoegd na koopsignalen. De keuze viel op de Travel & Leisure sector. Deze sector bleef afgelopen week met een verlies van -1,13% de technologiesector die -1,16% inleverde net voor.

Voor de aankomende week zijn er geen wijzigingen, omdat er geen duidelijke aanwijzingen zijn over de richting van de DJ Stoxx 600 index, laat staan te bepalen welke sector de beste kansen heeft. Het relatieve sterkte concept blijkt evenwel zinvol, omdat hierdoor de markt de loef wordt afgestoken.

De trend in de DJ Stoxx 600 index is met een stijgend 20-daags/120-daags gemiddelde nog positief

TA DJ Stoxx 600 22 mei 2011
TA DJ Stoxx 600 22 mei 2011

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

DISCLAIMER

Edward Loef en/of LTA heeft geen prive/zakelijke posities in deze publicatie genoemde waarden. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is deze disclaimer van toepassing.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Alle tips kunnen teruggelezen worden onder het trefwoord Loef Tip

Edward Loef
Technisch analist
e.loef@dekritischebelegger.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *