De W van Willem

In de weekanalyse van vorige week ging ik uit van een stijging van de AEX en van Goud. De Amsterdamse beursgraadmeter klom inderdaad met 2,9% naar 351,50 punten. Ook Goud boekte een forse winst. De vraag is wat nu?  De koersen op Beursplein 5 werden gestimuleerd door speculatie op monetaire maatregelen door de centrale banken van Europa en de VS om de economie te ondersteunen.

In de onderstaande grafiek kunnen we een W-patroon zien.  Na een daling begin februari trad een herstel op en werd een deel van de zwakte goedgemaakt tot 356 punten. Vervolgens trad er weer een correctie op waarna de koersen wederom herstelden. De beurs maakt steeds hogere bodems maar zolang de weerstand op 356 punten en vervolgens 359 punten niet gebroken wordt, is er nog steeds kans op een daling.

AEX-INDEX_28_april_2013
AEX-INDEX_28_april_2013

Niettemin ga ik uit na het forse herstel van de afgelopen week van een verdere opmars van de beurs als onderdeel van een laatste beweging omhoog. Na dit herstel zullen de koersen een forsere correctie laten zien.

Voor Goud blijf ik optimistisch en voorzie dat de prijs van het edelmetaal gaat stijgen. Te denken valt daarbij aan minimaal $1500 per ounce. Wel is er op lange termijn nog steeds sprake van een neerwaartse trend.

Trading signalen

In deze turbulente tijden is traden niet makkelijk. CritiTrader kan een hulpmiddel voor beleggers zijn. Wij houden een positie enkele uren/dag(en) vast. Wij traden in de AEX,DAX, Goud etc. Klik hier voor een proefabonnement op CriTrader.

3 gedachten over “De W van Willem”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.