Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De karavaan gaat weer voort

Na een korte onderbreking lopen de aandelenmarkten toch verder op en zitten daarmee waarschijnlijk in een laatste stuk van de herstelbeweging sinds 9 maart. Zoals vorige week aangegeven ligt het koersdoel voor deze beweging in de AEX op 272-280.

In mijn analyses leg ik de nadruk op het Elliott Wave Principle. Deze theorie gaat uit van bewegingen binnen een bepaalde cyclus en zodra een cyclus compleet is mag je een reactie (correctie ) verwachten.

Een cyclus bestaat veelal uit 5 primaire bewegingen, drie in de richting van de hoofdtrend en twee correcties. De bewegingen binnen een cyclus staan in verhouding tot elkaar, veel voorkomende verhoudingen zijn terug te voeren naar de gulden snede 0,382 en 0,618 welke voortkomt uit de reeks van Fibonacci: 1,1,2,3,5,8,13 enzovoort.

Het EWP gebruik ik in mijn analyses om een scenario te maken over het waarschijnlijk toekomstige koersverloop van de belangrijkste markten. Vervolgens maak ik een keuze welk scenario op enig moment de voorkeur heeft. Dit voorkeursscenario moet vervolgens voldoen aan een aantal voorwaarden qua patroon en structuur van de bewegingen zoals interne verhoudingen.

Naast het EWP gebruik ik een aantal indicatoren waaronder de RSI. Deze indicatoren zijn objectief en dienen het beeld te bevestigen om te komen tot een weloverwogen analyse. Niets is zeker, zeker niet in dit vak, echter voor mij is het belangrijk elke week een eerlijke analyse te maken van de kansen op de beurs maar ook de risico´s.

Technische analyse van de aex op 19 mei 2009
Technische analyse van de aex op 19 mei 2009

Voor de AEX ga ik uit van het scenario 280-180. De afgelopen dagen heeft de AEX een correctie ondergaan van 264 tot 248 en lijkt nu bezig de vorige top uit te nemen. Door de stijging vanaf 248 verhoog ik de stop-loss naar 254 en is het koersdoel 272-280.

Vanaf 280 zijn er nog een aantal ander scenario´s mogelijk een daarvan is een correctie tot het gebied 247-227.  Welk scenario de boventoon gaat voeren zal op basis van voortschrijdend inzicht duidelijk worden.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *