AEX: spoedig lagere top

Vorige week schreef ik: “We zien in de grafiek een driehoek waarbinnen de AEX gevangen zit. De onderkant is 333 en de bovenkant is 347 punten. Merk op dat de stijging van de afgelopen week met een relatief laag volume gepaard is gegaan, dat is geen sterk signaal dat de correctie voorbij is. Een uitbraak boven de 347 punten zou de beurs richting de 350 punten brengen. Gegeven de korte termijn bodem verwacht ik nog een herstel maar de potentie hiervan is zwak. Op middellange termijn staan de signalen op rood.”

De AEX toonde veerkracht door een flinke opmars. De stijging was groter dan ik had verwacht. Hierdoor zal de daling langere tijd in beslag nemen. Evenwel ga ik toch uit van lagere koersen op termijn. Een lagere top is gezet of zal spoedig gezet worden. De price-action van vrijdag was interessant en toont de nervositeit in de markt aan.

AEX 7 juli 2013
AEX 7 juli 2013

We zien in de bovenstaande grafiek dat de opmars van de AEX gestuit is op de belangrijke weerstand rond 357. Daarmee trad een failed high in werking. Een recept voor een potentiële top. De komende week kan eerst nog een herstel optreden op maandag aangezien de futures flink zijn hersteld. Zolang de high op 357 niet uitgenomen wordt kan een proces van lagere toppen en bodem beginnen.

Met CritiTrader hebben we vorige week zowel een long als een shortpositie ingenomen en daarmee winst geboekt. Wilt u het ook proberen? Neem dan een proefabonnement: KLIK HIER.

11 gedachten over “AEX: spoedig lagere top”

 1. Bij mij staan de signalen op groen.
  Als de signalen bij jou op rood staan dan wil ik wel graag een iets steviger onderbouwing zien. Lijntjes zijn niet genoeg.
  Bij voorbaat dank
  Klaas Pool

 2. Klaas,

  Naar mijn idee als jij en de schrijver een discussie zouden starten zou je het nog niet begrijpen, want volgens mij ga jij uit van economische omstandigheden, en/of indicatoren. De ‘lijntjes’ die je ziet zijn het patroon van de markt, en daar wordt niet van af geweken door de markt. Economie en een beurs, betrek het alsjeblieft niet bij elkaar.

  Edwin

 3. Tja, alleen de weg ernaar toe is flink hobbelig. Maargoed, zo heeft iedereen z’n eigen visie, en ergens in het midden ligt de waarheid.

 4. Het patroon van de Dow Jones is een andere dan die van de AEX, beiden kun je niet met elkaar vergelijken, en beter van niet. Maar ieder z’n meug.

 5. Maar de DOW heeft de AEX wel aan de ketting . De DOW heeft nog steeds de wereldwijde uitstraling van marktleider .

 6. Seizoonsgebonden is ook een patroon welk voorkomt, inderdaad. Indexen met een gemeenschappelijke deler in een seizoen. Dat patroon is sowieso al aanwezig dus daar kan je wat mee. Het patroon wat wel verschillend zal zijn is het Elliott wave patroon van elke index. En dat is nu dus aan de hand, daar zal rekening mee moeten worden gehouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.