AEX: doe een stapje naar voren

Het koersdoel voor de AEX wat ik voor ogen had, is nagenoeg gehaald. Vorige week gaf ik aan: “Als de 359 punten wordt uitgenomen ontstaat meer opwaarts potentieel. Ik denk dan in eerste instantie aan een stand van 363 punten. Wel geloof ik dat dit de laatste beweging omhoog is alvorens een flinke correctie gaat optreden”. In week 19 steeg  de AEX-index met 1% naar 361,17 punten, het hoogste niveau in twee jaar.

Beleggers moeten nu alert zijn voor een plotselinge draai in het sentiment. Voor volgende week ga ik uit van in eerste instantie een stapje terug (zie onderstaande grafiek). Dit is normaal na een uitbraak. De voormalige toppen die nu als steun dienen worden dan getest.

AEX 12 mei 2013
AEX 12 mei 2013

Mocht het steunniveau het niet houden dan ontstaat meer ruimte omlaag. We spreken dan van een “failed high”.

Goud

Ik mag van Onno niet meer over Goud schrijven. Dat is voor mij een teken dat het sentiment voor het edelmetaal zeer negatief is en juist interessant om naar te kijken. Vorige week hebben we goed verdiend door long te gaan (rendement van 100%).  Vrijdag stond de goudprijs flink onder druk. De markt was nerveus over de uitspraken van Fed-gouverneur Ben Bernanke. Uiteindelijk viel dat mee en de prijs van het edelmetaal veerde op. In de onderstaande grafiek kunnen we zien dat de belangrijke steun rond 1420 het gehouden heeft.

Goudprijs 12 mei 2013
Goudprijs 12 mei 2013

Derhalve is er een hogere bodem gevormd en ga ik uit van hogere koersen volgende week. We hebben wederom een long positie op Goud ingenomen.

Voor tips en kansen over de AEX en Goud, wordt lid van CritiTrader … Nog geen lid? Schrijf u in via deze link: KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.