Veel verdienen op obligaties

Drie weken geleden adviseerde ik in te spelen op een te verwachten correctie – of wellicht veel meer dan dat – in de obligatiemarkt. Deze correctie vindt inmiddels plaats.

Tip van de Week: Een herhaling van de Tip van 4 oktober j.l., de ProShares Ultrashort 20+ Year Treasury.

Het vooruitzicht van nieuwe steunmaatregelen van de centrale bank van de VS doen de aandelen- en grondstoffenmarkten stijgen ten koste van de obligatiemarkten. Na een bullmarket van 30 jaar ligt een daling van de obligatiemarkten in de lijn der verwachting. Vandaar deze manier om daar op in te spelen. De ProShares stijgen twee keer zo hard als het onderliggende mandje VS-staatsleningen daalt.

Drie weken geleden bedroeg de koers nog $ 31,51. Inmiddels is dat $ 33,42. Maar wanneer de rente echt gaat stijgen – en de obligatiemarkt daadwerkelijk gaat inzakken – valt hier veel te verdienen.

Advies: 25 oktober 2010
Koers: $ 33,42
Actuele koers: klik hier
CUSIP: US74347R2976

Wordt verhandeld op de NYSE.

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

7 gedachten over “Veel verdienen op obligaties”

 1. durft u echt met droge ogen te zeggen dat de rente gaat stijgen? Volgens mij is daar geen schijn van kans op, rente zal eerder dalen.
  Mijn grootste verdieners waren het laatste jaar de staatsobligaties en daar blijf ik voorlopig nog maar even bij. jammer voor de “adviseurs”want daar is voor hun niets aan te verdienen, maar voor mij des te meer.

 2. De Amerikaanse overheid gaat mogelijk 500 biljoen dollars
  steken in hun economies. O.a. door het opkopen van staatsleningen.
  Dit gaat mogelijk binnenkort gebeuren. Wat is de invloed hiervan op
  uw beleggingsidee.Toch even wachten?

 3. slechtste tip ooooooooit: begin nov zal QE 2.0 starten, oftewel het opkopen van staaatsobligaties, oftewel de rente gaat verder dalen: zie het japanse scenario!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.