De Amerikaanse obligaties zijn kwetsbaar voor een daling en het is goed mogelijk dat er een correctie op komst is. Een blik op de weekgrafiek van obligatietracker TLT (iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (NYSEARCA:TLT) ) wijst daarop. Het kan zijn vanwege de toenemende inflatieverwachtingen waardoor de vraag naar obligaties getemperd worden of het kan door de aanzuigende werking van aandelen zijn waardoor kapitaal wegtrekt.

Bron; investorplace.com

Op dagbasisis is dit beter te zien:

Heeft u niet de tijd om u zelf volledig te verdiepen in beleggen of om 24 uur per dag transacties uit te voeren en te monitoren? Dan hebben wij een goede optie voor u: automatisch beleggen . De transacties worden automatisch op uw effectenrekening verricht. Op die manier heeft u er geen omkijken naar. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

De obligatiekoersen noteren nu onder het 20 -en 50 daags gemiddelde. Obligatiestieren verdedigen de steun op $122,50 die gehouden heeft. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat deze steun sneuvelt. Om te profiteren van de daling kan men de ETF ProShares UltraShort 20+ Year Treasury met tickersymbol TBT kopen. Het is een ETF dat profiteert van een stijgende Amerikaanse 20-jaars rente. De TBT stijgt dus als de Amerikaanse 20-jarige rente stijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *