Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2021 is een rampjaar voor de obligatiehouder

2021 wordt waarschijnlijk een slecht jaar voor obligatiehouders, misschien wel het slechtste jaar sinds 1999. Toen kwam the Barclays global aggregate bond index uit op -5,2%. Nu staat de teller op -4,8%.

Het slechte resultaat is voornamelijk te wijten aan twee periodes. Aan het begin van het jaar ging het mis toen de belegger overtuigd leek van het aanbreken van de zogeheten reflation trade. De periode na de economie zou in het teken staan van snelle economische groei en een stijgende inflatie. Daarna ging het mis in het najaar toen centrale banken signalen afgaven dat ze de rente zouden gaan verhogen om de inflatie te gaan bestrijden. Obligaties en prijsstijgingen gaan nu eenmaal niet samen.

Het gaat echter te ver om in het licht van de plannen van centrale banken ook 2022 al tot een verloren jaar te bombarderen. Het rendement op langlopende obligaties piekte in maart 2021 om vervolgens te verpieteren. Blijkbaar gelooft menig belegger dat Centrale banken ofwel door hun beleid ervoor zorgen dat het goed misgaat met de economie. Ofwel dat ze voor grote onrust op e aandelenmarkten gaan zorgen door te snel te gaan verkrappen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *