Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Houd deze zilvermijnbedrijven in de gaten

Laat u niet gek maken door de recente daling in de (basis)metalen, dat heeft vooral te maken met de sterker wordende US Dollar. Er is immers een renteverhoging op komst in de Verenigde Staten. Maar de vraag naar vooral industriële metalen is zeer sterk. Wij hebben – naast de hieronder vermelde zilvermijnbedrijven – nog een aantal grondstoffenaandelen voor u gevonden. De huidige ‘correctie’ kan een mooi instapmoment zijn. Lees onze extra tips hieronder.

Wij hebben 5 grondstoffenaandelen geselecteerd met een rendementspotentie tot 30%. Deze bedrijven zijn actief in het delven van Koper, Palladium, Tin, Uranium en Zink.
Tip: Vraag het kosteloos aan, u maakt kans op een mooi rendement

Hier Aanvragen

Zilver

Dit jaar is zilver goed begonnen met een rally van zo’n 10% en de verwachting is dat de opwaartse trend ¬¬– met de ‘normale spikes en drops’ – dit jaar intact blijft. In 2018 zal de industriële vraag naar zilver 27% gestegen zijn volgens een rapport van het Silver Institute.

Die groei zal ook de winstgevendheid van zilvermijnen verbeteren, wat goed nieuws is voor zilvermijnbedrijven in het algemeen, maar drie in het bijzonder.

Drie interessante zilvermijnaandelen

Wij denken dat Silver Wheaton (NYSE:SLW), First Majestic Silver (NYSE:AG) en Pan American Silver (NASDAQ:PAAS) het best gepositioneerd zijn om te profiteren van toenemende vraag en een stijgende zilverprijs.

Silver Wheaton

Silver Wheaton is niet een traditioneel mijnbouwbedrijf, maar een silver streaming bedrijf. Dit betekent dat Silver Wheaton koopovereenkomsten aangaat om (een deel van) de zilverproductie van hoogwaardige mijnen ‘in het voren’ te kopen. Hiermee legt Silver Wheaton de prijs vast voor toekomstige levering, wat in een stijgende markt de beste manier is om te investeren in zilver.

De enorme reserves die ze inmiddels al hebben opgebouwd zullen naar verwachting 24% groei in de zilverproductie opleveren tot 2019, daarbij geholpen door nieuwe mijnen van Silver Wheaton’s partners. Met productiekosten van $ 4,55 per ounce, worden door Silver Wheaton robuuste marges verdiend op toekomstige productie van zilver.

De groei die met dergelijk lage kosten wordt gerealiseerd zet het bedrijf in een uitstekende positie om waarde te blijven creëren, zelfs als de prijs van zilver niet doorstijgt vanaf de huidige niveaus.

Pan American Silver

Pan American Silver is een van de grootste beursgenoteerde zilverproducenten ter wereld. Het bedrijf zit in een ontwikkelingsproces van een aantal economisch overtuigende projecten met puur autonome groei, die naar verwachting de zilverproductie fors zal verhogen in de komende jaren.

Hoewel de productiekosten bij lange na niet zo laag zijn als bij Silver Wheaton, richt het bedrijf zich speciaal en vooral op het verlagen van die kosten om de cashflow uit zilverproductie te verhogen. Bovendien, heeft Pan American Silver een sterke balans met netto liquide middelen om groei volledig zelf te financieren.

Die sterke balans, in combinatie met de dalende kosten, maken het een van de beste zilvermijnaandelen.

First Majestic Silver

Ondanks dat de zilverreserves lager liggen dan bij hierboven vernoemde bedrijven, is First Majestic Silver een op groei gerichte zilverproducent. Het bedrijf heeft momenteel twee erg in ontwikkeling zijnde mijnen en is bezig met uitbreiding van projecten in verschillende van haar andere mijnen; dat zou de zilverproductie in de komende drie tot vijf jaar een enorme boost moeten geven.

Het bedrijf richt zich vooral op Mexico en heeft de productiekosten drastisch naar beneden gebracht de laatste tijd. Met de volledige focus op zilver is First Majestic Silver een van de puurste zilverspelers in wereld. Het doel van het bedrijf is om in de komende jaren de zilverproductie tot 20 miljoen ounces te laten groeien.

Met een sterke financiële balans hebben wij ook van deze pure zilverproducent hoge verwachtingen.

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, valuta, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.

Bron: Rendabel Beleggen

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *