Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Tip voor grondstoffenprijzen in 2017

Een tijdje terug hebben wij u getipt over belachelijk lage aardgasprijzen. Klik hier om het nog eens na te lezen. Maar we kunnen niet teruggaan in de tijd en daarom krijgt u nu onze tip voor 2017. Wij hebben een aantal grondstoffen geselecteerd die op het punt staan van doorbreken. Vraag hier onze tip aan, wij sturen u deze kosteloos toe.

Soms moet u als belegger, buiten aandelen om, ook naar andere kansen in de markt kijken. Want bij beleggen gaat het maar om één ding: rendement. En dat kan in veel meer markten dan alleen de aandelenmarkt. Ook met beleggingen in grondstoffen zijn uitstekende rendementen te behalen en bovendien bent u met de handel in grondstoffen niet altijd afhankelijk van het beurssentiment. Zo tippen wij u met regelmaat over kansen in de grondstoffenmarkt, ook nu weer. Wij hebben drie grondstoffen voor u in gedachten die ons inziens zeker de moeite waard zijn om als belegger naar te kijken en in de gaten te houden.

Onze TIP: Sommige grondstoffen staan aan de vooravond van uitbreken, waar we een stijging van 20 tot 40% voor verwachten in 2017. U kunt deze tip gratis ontvangen door deze hier aan te vragen.

De aardgasprijzen zijn in de afgelopen weken, sinds 11 november, al 41% gestegen door de koudere Amerikaanse weersomstandigheden. Nu gaat niets in een rechte lijn, maar de weg omhoog lijkt voor aardgas toch wel heel duidelijk ingeslagen nu.

Aardgas futures voor januari 2017 levering (NGF17), stegen afgelopen dinsdag 3,8 cent om 1% hoger op de dag te sluiten op $3.691 per mmbtu (een miljoen British thermal units) op de New York Mercantile Exchange. Aardgas staat nu op zijn hoogste niveau sinds december 2014.

Na een historisch warme herfst, tonen recente prognoses lager dan gemiddelde temperaturen, verspreidt over grote delen van de Verenigde Staten. Ongeveer de helft van alle Amerikaanse huizen gebruikt aardgas voor warmte, waardoor de winter typisch weer de grootste drijvende marktkracht is achter de vraag naar aardgas. Het verleden heeft al vaak uitgewezen dat winterse omstandigheden leiden tot prijsstijgingen ion aardgas futures.

Veel grondstoffen zullen de stijgende lijn voortzetten

Wij verwachten dat de FED de Amerikaanse rente deze maand met 25 basispunten zal verhogen, waarschijnlijk gevolgd door renteverhogingen half en eind 2017. Omdat de inflatie wat hoger zal blijven liggen dan de groei en de reële rente waarschijnlijk laag zal blijven waardoor de Amerikaanse dollar niet extreem sterk zal stijgen,  zal dit uiteindelijk ten faveure van de grondstofprijzen uitwerken.

Wij hebben u eerder al getipt over prijsstijgingen in industriële grondstoffen, toen de Global Base Metals Index (een mandje van basismetalen waarin hoofdzakelijk aluminium, koper, lood, nikkel, tin en zink vertegenwoordigd zijn) op $108 handelde tegen vandaag bijna $114 :

www.rendabelbeleggen.nl/article/Nog-meer-vuurwerk-verwacht-van-industriele-grondstoffen-onder-Trump.html

In het laatste kwartaal van dit jaar tot nu toe, lieten de staal- en basismetaalprijzen al stijgende koersen zien. Staalprijzen stegen door aantrekkend sentiment, relatief lage voorraden en een toename van de vraag in de bouw- en auto-industrie. Basismetaalprijzen stegen vooral door goede macrocijfers uit China. Die opgaande lijn bij de prijzen van basismetalen zal zich voortzetten door sterke economische groei in de Verenigde Staten en minder ongunstige vooruitzichten voor de Chinese economie.
Het sentiment is met name voor koper, aluminium, nikkel en zink goed, al moet een oogje worden gehouden op de sterkte van de dollar; die zou bij een té grote stijging druk kunnen zetten op de prijzen van de basismetalen.

Gratis Tips!

Vraag nu onze tip aan: grondstoffen die op het punt van doorbreken staan voor 2017!
Hier Aanvragen >

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.

Bron: Rendabel Beleggen

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.