Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Rijken bezorgd over klimaatverandering

Vermogende private en family offices (HNWI’s) willen hun portefeuilleallocatie voor impact investing de komende vijf jaar bijna verdubbelen, blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder HNWI’s.

HNWI’s, family offices en stichtingen zijn van plan om hun portefeuilletoewijzingen voor impact investing te verhogen van 20% in 2019 naar 35% in 2025. Dit is volgens een studie van Camden Wealth en Barclays die gegevens hebben verzameld van meer dan 300 respondenten uit 41 landen met een geschatte cumulatieve nettowaarde van $ 264 miljard.

Het aandeel vermogende beleggers dat meer dan 20% van hun portefeuilles aan impact investing besteedt, zal naar verwachting het komend jaar stijgen van 27% naar 39%, terwijl een kwart verwacht in vijf jaar tijd meer dan 50% van hun portefeuilles op deze manier te beleggen .

De reden voor deze stijging is dat 39% van de respondenten gelooft dat ze de verantwoordelijkheid hebben om van de wereld een betere plek te maken. Een kwart is van mening dat deze beleggingsaanpak leidt tot betere rendementen en betere risicoprofielen, terwijl 26% wil bewijzen dat familievermogen wereldwijd een positieve verandering teweeg kan brengen.

82% van de investeerders voelt zich verantwoordelijk voor het promoten van sociale en milieuvriendelijke initiatieven wereldwijd. Ongeveer de helft is van mening dat de langetermijneffecten van klimaatverandering de grootste bedreiging voor de wereld vormen, en ongeveer vier op de vijf maken zich al zorgen over de effecten van de wereldwijde klimaatverandering.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *