Koffieprijzen gaan enorm stijgen

Wij hebben u meermalen gewezen op een mogelijk prijsstijging in de koffiemarkt. Koffie is naast ruwe olie het meest verhandelde natuurproduct ter wereld. Het is zo dat koffie na water, wereldwijd de meest gedronken drank is. De belangrijke producenten zijn, Brazilië en Colombia, daarnaast zijn Vietnam en Indonesië ook belangrijke  koffie producerende landen. Er zijn veel soorten bonen maar Arabica en Rebusta bonen zijn wel de meest gangbare. Vietnam is de marktleider in Rebusta bonen en Brazilië in Arabica bonen.

Door de extreme weersomstandigheden, droogte , dan wel te veel regen en nachtvorst kunnen de oogst ernstige  schade berokkenen of wordt de oogst verstoord bij het binnenhalen en distributie van de koffiebonen. Daarnaast is de populariteit van de koffie zo toegenomen dat zo’n verstoring direct effect heeft op de prijs.

Wij zien de koers oplopen van 1,45 tot 1,50 USd per Libs. 453 gram

Hoe kunt u profiteren aan de stijgende koffieprijzen? Koffie handel je met een future of met opties op een future. Sylvain Piacenza heeft voor de lezers van RendabelBeleggen.nl optie constructie gebouwd. U kunt deze kosteloos ontvangen zodat u kunt zien wat de kosten, risico versus opbrengst is.Hoe kunt u profiteren aan de stijgende koffieprijzen?

Koffie handel je met een future of met opties op een future. Sylvain Piacenza heeft voor de lezers van RendabelBeleggen.nl een optieconstructie gebouwd.

Hier gratis aanvragen>

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in  Opties en Futures brengt hoge mate van risico’s  met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. Aurea Asset Mangement LLC, aanvaard geen aansprakelijkheid voor enige vorm van schade. Aurea Asset Management is ingeschreven in het register van AFM.

Bron: Rendabel Beleggen

8 gedachten over “Koffieprijzen gaan enorm stijgen”

 1. Zou me maar vasthouden aan wat de future verteld, zomaar loos op berichten afgaan is vragen om moeilijkheden. Futures zijn beter te analyseren, en dus te ‘voorspellen’, dan het weer…

 2. ” Now your talking zuurkool ”

  En Je hebt 100% gelijk als je zegt dat futures prima instrumenten zijn , maar je moet er verstand en ervaring van futures hebben. Gebruik in ieder geval grote margin, werk met stop loss zet je stop bijvoorbeeld op 20 MA op 1,40. Take profit op 1,48.

  Echter ik heb je eerder verteld, ik gebruik technisch indicatoren bij
  overbought en oversold situaties te herkennen, RSI is een prima indicator, op de koffiefutures zoals hierboven bij de chart ziet,staat RSI op 50 dus niets spannends. Je kan met ENKEL technisch traden geen rekking houden met de nieuws. Dat is wel cruciaal. Bij landbouw producten zou ik niet enkel technisch gaan traden, Je moet rekening houden met de klimaat, vraag en aanbod. En de stand van de USD.

  Als alternatief kun je met opties werken ben favoriet van spreads.

  Als laatste kun je ETN handelen

  Dow Jones-UBS Coffee ETN

  Je kunt ook een goede trader in dienst nemen!

 3. Waarom zal ik een goede ’trader’ in dienst nemen…. Dat red ik zelf wel, je hebt technische kennis of niet. Volgens mij zit jij in het kamp van TA welk voornamelijk werkt met ‘gemiddelden’, standaard waarden voor indicatoren, houdt rekening met weer en verkeer,ziet nieuws als aanleidingen, en zo eentje ben ik er dus niet.

 4. 12 tics, waar 1 tic $18.75 waard is… Goed gedaan, $225 winst.
  Nu de andere kant even meenemen wellicht?, tenzij deze beweging nog niet klaar is natuurlijk.

 5. Zuurkool,

  Volges mij heb je nooit een koffie future gehaldeld.

  Ik maak je nog makkelijker, stel je hebt 37500 appels, en elke appel wordt 1 cent duurder.

  37500X0,01=375
  37500×0,0001=3,75
  375000×0,0005=18,75
  1 tic is 1 cent gedeeld door 100
  Als 1 cent 375 is , dan is 1 tic 3,75
  Minimale beweging is 5 tics,
  5X3,75= 18,75

  Tip kijk naar future specs.

  http://www.saxobank.com/Documents/business-terms-and-policies/futures_contract_specifications_08152012.pdf

  Lead, Follow, or Get Out of the Way

  Succes verder met ENKEL technisch traden.

 6. Kan zijn,een foutje.. Maar wat zo’n foutje nu precies met ’technisch traden’ te maken heeft ontgaat mij. Oja, vergeet je niet om op tijd over te stappen naar de volgende future serie, en in deze de expiratiedatum niet volledig uit te zitten met een contract?, straks raak je ‘m niet kwijt of wordt automatisch geliquideert..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.