Beleggen in de vergeten sector

Terwijl nieuwe technologieën zoals sociale media en computers gebasseerd op clouds volop in de aandacht staan, is er een sector die door beleggers vergeten is maar wel veel potentie biedt: de landbouwsector. De verkopen en productie-uitgaven hebben nieuwe records bereikt. Amerikaanse producenten hebben in 2012 voor 394,6 miljard dollar aan producten verkocht. De kostprijs bedroeg 328,9 miljard dollar. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Amerikaanse ministerie van landbouw.

De totale omzet van organische producten door boerderijen zijn sinds 2007 met 82% gestegen naar 3,1 miljard dollar. Er zijn nu 3,2 miljoen boeren werkzaam op 2,1 miljoen boerderijen op 914,5 miljoen hectare land in de Verenigde Staten. Circa 78% van alle Amerikaanse boeren worden gerund door families of individuen. Grote boerderijen domineren de markt. Driekwart van alle boerderijen hebben namelijk een omzet van minder dan 500.000 dollar, wat neerkomt op slechts 3% van alle verkochte landbouwproducten. Ondernemingen die meer dan 1 miljoen dollar omzet maken, hebben een gezamenlijk marktaandeel van 66%.

Behalve Jim Rogers zijn er weinig experts die zich interesseren voor de landbouwsector. Dit kan een goed teken zijn voor contraire beleggers die nu volop kunnen profiteren van de kansen. Beursgoeroe Jim Rogers is al een aantal jaar positief op landbouw. Volgens hem biedt deze sector een van de opwindendste kansen voor beleggers in de komende tien jaar.

In een vorig artikel heb ik een paar bedrijven genoemd. U kunt er ook voor kiezen om gespreid te beleggen door middel van een tracker.

Critivestor

Wij als Critivestor waren er vroeg bij en hebben een tracker (een soort beleggingsfonds) opgenomen in de portefeuille. De winst hierop is sinds 2011 ruim 24%. Dat is exclusief dividend. Wilt u weten om welke tracker dat gaat? Neem een abonnement op onze nieuwsbrief . Deze is tijdelijk in prijs verlaagd van 99 euro naar slechts 49 euro voor drie maanden!

Critivestor is een nieuwsbrief  die geschikt is voor de lange termijn belegger. In oktober 2011 zijn we met deze portefeuille begonnen. Het startkapitaal was 10.000 euro. Het vermogens is aangegroeid naar 13.593 euro, wat een rendement betekent van 36%.

Wilt u weten wanneer we een positie innemen en weer uitstappen en wilt u ook gespreid beleggen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.