Sluit positie koper

Ik raadde u recent aan om een long positie op koper te nemen. U kunt deze positie sluiten omdat de prijs van het metaal onder de $4.915 is gezakt.

Op 11 juni raadde ik aan in te spelen op een hervatting van de rally van de afgelopen maanden. U kon het het metaal kopen tegen een gemiddelde prijs van $5.168,50. Het eerste koersdoel was $5.695 met een stop loss op $4.915.

Actuele koersen en grafiek van de koperprijs vindt u hier: http://www.godmode-trader.de/front/index.php?p=detailchart&intv=604800&id=133987

Er zijn steeds meer signalen dat de Chinese vraag naar afzwakt naar en dit heeft zijn neerslag op de koperprijs. Een oorzaak van de afnemende vraag is de zomer waarbij voorraden worden afgebouwd.

Koper- en gouddelver Freeport-McMoRan heeft gemeld dat het krappe aanbod van koperschroot er toe leidt dat de productie dit jaar met 2,5-3 Mt daalt.  Dit is aanzienlijk boven de verwachting van 1 Mt van Barclays en duidt op een krappe markt.

Volgens topman Richard Adkerson zijn de kopervoorraden nog steeds laag en hoewel de metaalprijzen stijgen is er onvoldoende vraag om de productie op te schroeven.

Ik heb geen positie in koper. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.