Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Grote beleggers houden van goud en zilver

Een nieuwe studie met institutionele beleggers en vermogensbeheerders toont aan dat de overgrote meerderheid optimistisch is dat de goud- en zilverprijzen in 2021 zullen stijgen. De studie van het Global Palladium Fund (GPF) laat zien dat vier op de vijf beleggers verwachten dat de goudprijs dit jaar zal stijgen, waarbij ongeveer 40% een winst van minstens 5% voorziet. Slechts 5% van de ondervraagde beleggers denkt dat de goudprijs zou dalen.

Beleggers zijn eveneens optimistisch over zilver, zij het in iets mindere mate. Een derde van de ondervraagde investeerders denkt dat de zilverprijs gedurende het jaar met minstens 5% zou stijgen. De respondenten waren het erover eens dat elke toename van industriële activiteit later dit jaar, nu de wereldeconomie uit de pandemie begint te komen, zeer constructief zou zijn voor zilver, vooral gezien zijn groeiende rol in de productie van hernieuwbare energie.

De belangrijkste redenen die beleggers noemden voor een stijging van de goudprijs waren mondiale geopolitieke risico’s, met name aanhoudende spanningen tussen de VS en China, en de toenemende dreiging van inflatie.

Bijna alle ondervraagde investeerders (97%) waren het erover eens dat het belang van goud zou kunnen toenemen naarmate sommige landen op zoek gaan naar alternatieven voor de Amerikaanse dollar om de internationale handel te regelen. Goud zou deze rol in toenemende mate kunnen vervullen, aangezien het door velen wordt gezien als ‘apolitiek’ geld, aangezien het door geen enkele centrale bank wordt uitgegeven.

In een reactie op de bevindingen zei Alexander Stoyanov, Chief Executive Officer van GPF: “Uit ons onderzoek blijkt dat veel institutionele beleggers en vermogensbeheerders dit jaar een positieve kijk hebben op zowel goud als zilver. Er is nog steeds veel onzekerheid in de wereld, en dit leidt tot grotere marktvolatiliteit, waardoor edelmetalen aantrekkelijker kunnen worden voor beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren. ”

Bron: etfstrategy.com

Hoe in goud en zilver te beleggen
Er zijn verschillende manieren om in goud en zilver te beleggen. Voor een uitgebreide uiteenzetting zie ons artikel: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *