Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef ze van katoen

De katoenprijzen zijn in lijn met de prijzen van andere grondstoffen dit jaar gedaald. De angst voor een afkoeling van de wereldeconomie en vooral die van China heeft een correctie in gang gezet. Ook de aardbeving in Japan en andere incidentele factoren zoals de droogte in Afrika drukten de prijzen.

katoen 2011
katoen 2011

Deze zwakte is echter een dipje als we het in lange termijn perspectief plaatsen. (zie onderstaande figuur) Vooral na 2008 zijn de katoenprijzen fors gestegen.

katoenprijzen 2001-2011
katoenprijzen 2001-2011

Katoen is de belangrijkste grondstof voor kleding. Een groeiende wereldbevolking maakt beleggen in katoen dus interessant.

Ook op korte termijn is de grondstof aantrekkelijk. In de Verenigde Staten, een van de grootste producten ter wereld, heerst een uitzonderlijk periode van droogte en extreme hitte.  Slechts 29% van de oogst was in goede of uitstekende conditie op 24 juli. In dezelfde periode een jaar eerder was dit nog 68%. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse ministerie van landbouw.

Trading tip

Hoe kunt u profiteren van deze ontwikkeling? Onze ervaren handelaar Chel die binnen drie maanden een rendement heeft gehaald van 20% heeft vandaag een trading tip voor katoen gepubliceerd op ons forum. Hij wil inspelen op een herstel door een Katoen Future Turbo Long te kopen.

“Vandaag leggen wij een order in op de Katoen Future Turbo Long 75. Wij willen 300 stuks aankopen tegen een koers van 1,94.”

Mocht u ook na 31 juli onze trades willen volgen, ga dan naar https://www.dekritischebelegger.nl/abonnementen/chel-trading/.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Geef ze van katoen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *