Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wensdenken rondom Evergrande?

Deze week gingen de internationale beurzen fors onderuit. Ter verklaring keek menigeen naar het dreigend omvallen van de Chinese vastgoedreus Evergrande.

Toch was de communis opinio dat er geen grote ongelukken op de beurzen te verwachten waren. Analisten gingen en gaan ervan uit, dat de Chinese overheid Evergrande de helpende hand gaat toesteken om erger te voorkomen.

Is dat niet wat te gemakkelijk? Evergrand heeft kortlopende schulden ter waarde van $ 142 miljard aan zijn toeleveranciers. Die dreigen zwaar in de problemen te komen? Hoe lossen we dat op?

Enne, zullen de problemen van Evergrande de vastgoedmarkt onberoerd laten? Of zal er een golf van onrust over deze markt spoelen als blijkt dat door de problemen bij Evergrande er geknaagd gaat worden aan het vertrouwen in de sector waardoor huizenprijzen zouden kunnen kelderen?

Dat kan lelijke politieke en economische repercussies hebben.

Moeten we de problemen bij Evergrande niet bezien tegen de achtergrond van een bedrijfsleven dat een schuldenlast torst die tweemaal zo groot is als de van de Amerikaanse corporates? Kunnen problemen bij Evergrande dan niet de bekende vlam in de pan zijn?

De Chinese overheid vermag veel, maar ook daar is een einde aan! Is de huidige communis opinio niet een vorm van wensdenken?

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *