Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Waarschuwingssignaal op woningmarkt

De coronapandemie heeft, naast een gezondheidscrisis, ook een wereldwijde economische crisis veroorzaakt. Het effect is in Nederland onder meer zichtbaar in een plotselinge krimp van de economie, een sterke daling van het consumentenvertrouwen en een stijging van de werkloosheid. De verwachting is dat de coronacrisis ook een negatieve impact op de woningmarkt zal hebben. Dit blijkt echter nog niet uit de cijfers van Calcasa: het aantal verkopen is in maart en april op peil gebleven en in de prijsontwikkeling is nog geen effect zichtbaar. Wél is het aanbod in april en mei flink toegenomen, wat een eerste waarschuwingssignaal is voor een omslag op de woningmarkt.

Beste belegger is dit wat u zoekt? Geld verdienen in zowel stijgende -als dalende markt zonder er veel tijd aan te besteden ? Ons handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 35.750 behaald. Dat is een rendement van 410%. Vraag hier de gratis brochure aan.

Tijdens de kredietcrisis reageerde de Nederlandse woningmarkt traag op de economische ontwikkelingen. Ruim een jaar na het begin, in het derde kwartaal van 2008, piekten de woningprijzen. Om in te schatten wat het effect van de coronacrisis op de Nederlandse woningmarkt kan zijn, heeft Calcasa de huidige staat van de woningmarkt (1Q20) in kaart gebracht en deze vergeleken met de staat van de woningmarkt bij de start van de kredietcrisis (3Q07).

Coronacrisis versus Kredietcrisis

Wanneer de economie verslechtert, daalt het consumentenvertrouwen en verandert de verkopersmarkt in een kopersmarkt. Het kopen van een woning wordt makkelijk en het verkopen moeilijk. In deze marktomstandigheden groeit het aanbod van te koop staande woningen en daalt het aantal transacties.

Dit was het geval tijdens de kredietcrisis. De impact van de kredietcrisis op de woningmarkt liep via 3 fases: eerst steeg het aanbod, vervolgens daalde het aantal transacties en uiteindelijk daalden de woningprijzen. De algemene verwachting is dat de huidige coronacrisis ook een sterk negatief effect op de Nederlandse woningmarkt zal hebben. Het zal echter even duren voordat een eventueel effect zichtbaar zal worden in de woningprijzen. Tijdens de kredietcrisis duurde het meer dan een jaar voordat de woningprijzen gingen dalen.

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van het nieuws op de woningmarkt en economie en tevens tips over beleggen ontvangen ? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief : Klik HIER

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Waarschuwingssignaal op woningmarkt”

  1. Avatar

    Ik vind het allemaal bang makerij als Julie allemaal zo blijven praten dan wordt je van zelf onzeker en dan krijgen Julie toch weer gelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *