Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Update Turkse Lira en Britse Pond

Recent schreef ik over de koersontwikkeling van de Turkse Lira (destijds: 2,5719) ten opzichte van de euro en het Britse Pond tegenover de Europese eenheidsmunt. De conclusies waren: “Derhalve is de EURTRY koopwaardig en kan een verdere verzwakking worden verwacht van de Turkse Lira. Eerste koersdoel is rond 2,60 lira per euro. Steun mag verwacht worden op 2,55. Daarna op 2,4810 en 2,31 en ultieme steun op 2,18. Wel is waakzaamheid geboden omdat de top van 2011 in zicht is. Stop kan gezet worden op 2,48″. En voor het Britse Pond: ” Dit herstel zal naar mijn mening van tijdelijke aard zijn. Een belangrijk niveau is 0,8611. Mocht de euro ten opzichte van de Britse pond boven deze stand blijven dan acht ik een verdere opmars niet uitgesloten. Een bredere steun vinden we bij 0,85/0,8410. Derhalve zou ik uitgaan van een dip naar 0,85 en bij die dip kopen.”

Turkse Lira

De euro heeft inderdaad de opmars voortgezet. Het artikel had ik op 9 augustus jongstleden geschreven. Toen stond de koers op 2,6719 lira per euro. Sindsdien is de koers flink gestegen naar een nieuw record van 2,7677 op 28 augustus. Dat is een stijging van 3,5%. (zie onderstaande grafiek).

EURTRY daggrafiek 2 september 2013
EURTRY daggrafiek 2 september 2013

Ik ben nog steeds positief over de euro ten opzichte van de Turkse lira. Stoploss zou ik zetten op de instap rond 2,67 euro per lira.

Euro-GBP

In het vorige artikel vond ik de euro kansrijk ten opzichte van de Britse Pond. De euro is inderdaad gestegen ten opzichte van de Britse Pond. Er vond echter een terugval plaats en dit valutapaar lijkt af te koersen naar het steunniveau rond 0,85. Ik zou derhalve wachten met kopen tot het niveau van 0,85. Wel moet ik melden dat de vooruitzichten minder gunstig zijn geworden na de daling onder de stijgende steunlijn.

EURGBP daggrafiek 2 september 2013
EURGBP daggrafiek 2 september 2013


Gratis beleggingstips

Bent u geïnteresseerd in onder andere valuta’s, abonneer u dan op de gratis beleggingstips van INVINCO: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *