Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Soros ziet nieuwe wereldwijde financiële crisis

Een stijgende dollar en een kapitaalvlucht uit opkomende markten kunnen leiden tot een nieuwe “grote” financiële crisis, zei de beroemde belegger George Soros en waarschuwde de Europese Unie voor een existentiële dreiging.

De “beëindiging” van de nucleaire deal met Iran en de “vernietiging” van de transatlantische alliantie tussen de EU en de VS zijn “ongetwijfeld een negatief effect op de Europese economie en veroorzaken andere ontwrichtingen”, waaronder een devaluatie van de opkomende markt valuta’s, zei Soros in een toespraak in Parijs op dinsdag. “Misschien stevenen we af op een nieuwe grote financiële crisis.”

Stijging of daling? Wij kunnen van beide profiteren . Binnen drie jaar hebben we een rendement gehaald van meer dan 300%. Ga naar daxtrader.nl voor meer informatie.

De grimmige waarschuwing van de miljardair komt op een moment dat de rente op Italiaanse obligaties gestegen is naar records en grote opkomende economieën, waaronder Turkije en Argentinië, worstelen om de gevolgen van de op hol geslagen inflatie te beheersen. Soros, die door de regering van zijn geboorteland Hongarije het voorwerp van woede is geweest, bewaarde zijn donkerste vooruitzichten voor de EU.

“Alles wat fout kon gaan, is fout gegaan”, zei hij, daarbij verwijzend naar de vluchtelingencrisis en het bezuinigingsbeleid dat populisten aan de macht bracht, evenals naar “territoriale desintegratie” waarvan de Brexit een voorbeeld is. “Het is niet langer alleen in woorden om te zeggen dat Europa in existentieel gevaar verkeert; het is de harde realiteit, “zei hij.

Soros ‘voorgestelde remedie tegen enkele kwalen waarmee Europa wordt geconfronteerd, is een door de EU gefinancierd Marshallplan voor Afrika van ongeveer 30 miljard euro ($ 35 miljard) per jaar, wat de migratiedruk naar het continent zou verlichten. Hij stelde ook een radicale transformatie van de EU voor, waaronder het afschaffen van de clausule die zijn lidstaten dwingt tot de gemeenschappelijke munteenheid toe te treden.

“De euro kent veel onopgeloste problemen en ze mogen de Europese Unie niet vernietigen,” zei hij.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Soros ziet nieuwe wereldwijde financiële crisis”

  1. Avatar

    Zal eerder andersom zijn,financiële crisis zal leiden tot een stijgende dollar en een kapitaalvlucht uit opkomende markten. Het was al bekend dat crisis zich zal aandienen, Soros heeft dat opgepikt en wat zaken omgedraaid, leeftijd dan krijg je dat…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *