Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Leidt een Brexit tot een beurscrash?

Op de beurs komt het gemiddeld eens in de tien jaar voor dat zich een ultieme beleggingskans voordoet, een gebeurtenis waarbij je weet dat de koersen heftig in beweging zullen komen. Voorbeelden hiervan zijn de aanslagen van 11 september 2001, de val van Lehmans Brothers Bank die een domino effect veroorzaakte in de financiële sector en Banken zoals ABN en Dexia maar ternauwernood van de ondergang gered konden worden en regeringen met noodleningen moesten komen om ogenschijnlijk onwankelbare instituten en de spaartegoeden van de eigen bevolking veilig te stellen.

In de aanloop naar het referendum op 23 juni 2016 over een mogelijke uittreding van het Verenigd Koningrijk uit de Europese Unie, lijkt de kans reëel dat Britten de EU de rug toe gaan keren. Het concept van een verenigd Europa was al niet erg populair bij de Britten moet de gemiddelde Brit ook niets hebben van de betutteling en opgelegde regels door de Europese Unie. De bemoeienis van Brussel tast de gevoelens van Britse soevereiniteit aan. Mocht een Brexit werkelijkheid worden, dan kunt u zich alvast voorbereiden op extreme effecten op politiek en financieel gebied.

Immers het voortbestaan van de Europese Unie,als tweede economische macht in de wereld,staat op het spel. Als een Brexit werkelijkheid wordt schept dit een precedent voor andere landen en hangt de Europese Unie als los zand aan elkaar.

Niemand kan de uitslag van het referendum voorspellen en het is juist deze onzekerheid die kansen biedt. Stond de GBP ten opzichte van de USD op 1.56 in september 2015 staat de GBP op dit moment van schrijven op 1.41. Te voorspellen is dat bij een Brexit de GBP nog meer in waarde zal dalen en bij een aanblijven de waarde zal stijgen.

Wij hebben een rapport opgesteld dat u absoluut moet lezen, hierin geven wij gratis de risico’s en kansen van een mogelijke Brexit weer.

“Brexit – uittreding van het Verenigde Koningrijk uit de Europese Unie. De financiële marken zijn terecht bezorgd. De gevolgen kunnen ongelofelijk groot zijn”
Financial times

Private equity boss Guy Hands: “Brexit will almost certainly lead to a break-up of the EU and then to war within Europe”

BlackRock: “If UK there was a vote to leave the EU, predicting that equities, sterling and the London property market were all likely to suffer”

Credit Suisse Bob parker: “Credit Suisse Group AG senior adviser Bob Parker warned that about 45,000 jobs in the City of London could be at risk if Britain votes to leave the European Union”

Ontvang nu gratis dit rapport, behoedt uzelf voor onnodig verlies. Klik hier

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten.

Bron: Rendabel Beleggen

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

12 reacties op “Leidt een Brexit tot een beurscrash?”

 1. Avatar

  Wist je dat elk ‘voorbeeld’ geen crash heeft opgeleverd? Voor het oog wellicht.., maar technisch gezien juist niet. Brexit zal ook niet tot een ‘crash’ leiden, markten zelf gaan ervandoor. Dan lijkt het al snel dat ‘Brexit’ de oorzaak is geweest ja…

  Technisch gezien hebben markten er nog nooit zo slecht voor gestaan, maar als je de ‘schuld’ aan ‘Brexit’ wilt geven voor wat nog te wachten staat is dat oke natuurlijk want het moet wel ‘verklaarbaar’ zijn…

 2. Avatar

  De gecontroleerde massa media en politici liegen en bedriegen , zij zullen Engelsen stuip op het lijf jagen zodat een Engelse nee haast onmogelijk gaat worden, dat hebben we ook gezien bij referendum van de Schotten.

  De EU en de Euro zijn verdoemt om te mislukken uiteindelijk draait de gewone man op straat voor de ellenden op.

  Je kunt beter van profiteren van de ellende.

 3. Avatar

  DE ECB zal met negatieve rente komen en hiermee zullen ze meer geld naar de aandelen jagen. Ook wordt er nog meer geld in het systeem gepompt, dit om inflatie te veroorzaken. Draghi wil 20% van alles op gaan kopen. Geld op je spaarrekening laten staan is dus niet verstandig.

 4. Avatar

  Hans, die negatieve rente is er al…
  Draghi wil dit, wil dat, hij wilt zoveel eigenlijk.Maar in een crisis heb je niets te willen, ook Draghi niet.
  M.a.w. het is crisis, en inderdaad je geld ‘veilig’… ergens stallen is een remedie.

 5. Avatar

  Het zal niet eind van de wereld worden , maar ik verwacht toch enorme beweging in Britse Pond, en FTSE 100. Wat is uw mening?

 6. Avatar

  Ik ben gewoon op m’n technische analyse van de AEX afgegaan, heb geen aandacht geschonken aan een eventueel Brexit, heb aardig wat winst binnen zien lopen..
  De AEX lag er al wat slapjes bij, het negatieve sentiment vandaag deed de rest..

 7. Avatar

  Zuurkool/Edwin,

  Dat is grote zwakte van technische traders, ze kunnen geen rekening houden met nieuws. Maar beste Edwin/Zuurkool In dit geval heb je geen excuus, je bent gewoon te eigenwijs. Dat is reden dat op de beurs geld verdient word, op de verliezen van endere eigenwijze mensen traders / beleggers. Nee ik klaag niet. Ik hebt het je verteld, GBP is referendum avond gezakt van 1,50 naar 1,32, ten opzichte van USD, door de tussenkomst van Britse Centrale Bank is de verlies nog beperkt gebeleven.
  Op de saaie dode handelsdagen kan technisch handelen best handig zijn, ik werk samen met een zeer succesvolle FX trader die in 6 jaar een rendement van 730% heeft behaald. Hij handelt technisch , ik wijs technisch traden niet af, maar je kunt op grote nieuwsdagen niet technisch handelen, anders kun je nat gaan. Dat zonde van je geld.

  Ik ben ook erg gecharmeerd over de handels programma van Satilmis. Ik volg zijn programma al een tijdje.

 8. Avatar

  Eindelijk een beetje tegengeluid…
  Geloof dat er misverstand bestaat over technische analyse, en het handelen er naar, of ermee, want op voorhand staat al vast wat de richting is, en gaat worden, tenminste als je de juiste vorm van TA machtig bent…

  En inderdaad, nieuws is niet belangrijk, de richting is immers al bekend. Sterker nog, aan de richting plakt men juist ‘nieuws’.

  Vreemd, je werkt samen met een technisch trader maar je kent z’n werkwijze niet eens.. Nu verneem je het van mij, altijd makkelijk om te weten, toch?..

  Dus wat is ‘eigenwijs’,ik weet het niet beter dan de markt ,volg slechts de regels van de markt…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *