Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Kijktip: het jaar dat de euro valt

De Euro wordt aan alle kanten belaagd. Hoe loopt dat af? Tegenlicht vroeg Kees Vendrik (financieel expert van GroenLinks) zijn fantasie de vrije loop te laten en een toekomstscenario te schrijven voor 2011. Balancerend op de grens tussen fictie en harde werkelijkheid schetst Vendrik een toekomst die dichterbij ligt dan we denken.

In het scenario laat Kees Vendrik zien waar de huidige problemen van de euro allemaal toe kunnen leiden. Hij verhaalt over nieuwe landen in crisis, de gevolgen voor de toch al gehavende banken en het risico van een nieuwe, nog zwaardere kredietcrisis. Via consumentenboycots van landen binnen de Europese Unie, weigerachtige staatshoofden en democratische dwaalwegen leidt het scenario naar een even verrassende als logisch einde van de eurocrisis zoals die het afgelopen jaar begon, en volgens velen nog lang niet is afgelopen.

In ‘Het jaar dat de euro valt’ voegt Tegenlicht feit en fictie samen tot een realistische verfilming van een scenario over de toekomst van de euro. Het toekomstscenario vanKees Vendrik wordt deels verteld, deel verfilmd, en aangevuld met commentaren vanCees Maas, ex-thesaurier van De Nederlandsche Bank, Gerrit Zalm, oud-minister van Financiën, Guy Verhofstadt, oud-premier van België, en Arnoud Boot, Hoogleraar Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast helpen onder andere Philip FreriksMathijs BoumanGeert Mak en Arend jan Heerma van Voss om het scenario over de toekomst van de euro middels gespeelde scènes naar het heden te halen.

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/the-future-of-finance/het-jaar-dat-de-euro-valt.html

Maandag 7 februari 20:55 NED2.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *