Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Is het einde van het kapitalisme nabij?

Zijn de gouden jaren voor het kapitalisme voorbij? Je zou het haast gaan denken als je kijkt naar de verwachtingen voor de bedrijfswinsten! De oorzaak voor deze mindere verwachtingen?  ESG impliceert structurele veranderingen.

ESG heeft als gevolg dat oliemaatschappijen moeten gaan afschrijven op hun zogeheten stranded assets. Ze zullen grootschalig moeten gaan investeren in nieuwe bronnen van inkomsten.
Ook overheden leggen een nieuwe assertiviteit aan de dag in hun zoektocht naar meer belastinginkomsten. Hun voornaamste doelwit vormen de grote techbedrijven, die decennialang nagenoeg ongemoeid werden gelaten. Ze moeten nu meer belasting betalen en ook hun bewegingsvrijheid om nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren wordt ingeperkt.
Daarnaast zullen werknemers met steun van de overheid een groter deel van de bedrijfswinsten gaan opeisen. Dat werd ook wel tijd na decennia van groeiende uitbuiting!
Wie daarover steunt en kreunt, moet de blik maar naar China wenden. Daar heeft de overheid pas echt de greep op de grote bedrijven vergroot. Vergeleken daarbij zijn de ESG-criteria kinderspel.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Is het einde van het kapitalisme nabij?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *