Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Van aflossingsvrij naar hypotheekvrij!

Eric Mecking is geïnterviewd in de uitzending van ‘Met het oog op morgen’op Radio 1 over zijn boek ‘Deflatie in aantocht’ in relatie tot het nieuwe boek van Gerhard Hormann. Het interview begint bij 34:40.

Toen Gerhard Hormann het boek van Eric Mecking las over deflatie, in 2007, wist hij dat hij zo snel mogelijk van zijn schulden af wilde komen. Het economisch tij zou alleen maar slechter worden en daar moest hij zich tegen wapenen. Te beginnen met zijn eigen hypotheek. Hij besloot te gaan sparen en af te lossen. Hoe hij dat gedaan heeft beschrijft hij in het boek “Hypotheekvrij” dat vandaag in de winkel ligt.

Beschrijving “Hypotheekvrij”

Nu de huizenmarkt op instorten staat, de hypotheekrenteaftrek vrijwel zeker wordt afgeschaft en de pensioen verdampen, zou een afbetaald koophuis wel eens de slimste manier van sparen kunnen zijn. Wie alle adviezen uit dit boek opvolgt, zal dan ook verrast zijn hoeveel geld er maandelijks ineens overblijft en hoe snel de hypotheekschuld slinkt…

Zijn financiële adviseur raadde het hem nadrukkelijk af en volgens iedereen was hij een dief van zijn eigen portemonnee. Maar een paar jaar geleden besloot schrijver Gerhard Hormann dat het zo genoeg was geweest: dwars tegen alle adviezen in begon hij zijn hypotheek af te lossen. Meteen zag hij zijn maandelijkse woonlasten dalen en kwam er een nieuw einddoel binnen handbereik: ‘gratis’ wonen.

In dit openhartige autobiografische verslag lees je wat banken je nooit zullen vertellen. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe iedere woningbezitter versneld van zijn hypotheekschuld af kan komen en vooral waarom je daar geen dag langer mee moet wachten. Niet alleen geeft de auteur tal van nuttige adviezen en praktische tips, hij beschrijft uit eigen ervaring ook hoe deze nieuwe manier van leven hem veel gelukkiger heeft gemaakt.

Elmer Hogervorst
http://weblog.goudtekoop.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *