Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het kwaad is niet geschied

Het was het schrikbeeld aan het begin van de pandemie. Veel bedrijven zouden ondanks ruime liquiditeitssteun door centrale banken en overheden uiteindelijk toch kopje onder gaan bij gebrek aan inkomsten. Ze zouden hun verplichtingen niet meer na kunnen komen en zouden banken en andere financiële instellingen in hun val meeslepen.

Bijna twee golven verder mogen we vaststellen dat die ramp is uitgebleven. Defaults van meer speculatieve bedrijfsobligaties in de VS en Europa blijven na een stormachtig begin duidelijk binnen de perken.

Citi Private Bank ziet eenzelfde meevallend patroon als het om credit spreads gaat. Zelfs Covid cyclicals, sectoren die extreem door de pandemie getroffen zijn, zien de spreads geleidelijk weer minder worden. Covid defensives, zoals technologie en consumer staples, genieten weer de heel krappe spreads van voor de pandemie.

De Bloomberg Corporate Bankruptcy Index laat ook al een lichte daling zien. Het niveau is trouwens niet in de buurt geweest van de niveaus ten tijde van de wereldwijde financiële crisis.

Garanties gelden uiteraard maar tot aan de uitgang en een solvabiliteitscrisis is nog steeds mogelijk. Toch is er reden voor voorzichtig optimisme. De grootste rampen zijn tot dusverre afgewend.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *