Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De echte pandemie: de schrikbarende stijging van geesteszieken

Terwijl de focus ligt op het bestrijden van de COVID-19 pandemie, wordt een andere ontwikkeling onderbelicht: de schrikbarende stijging van het aantal mensen met geestelijke gezondheidsklachten.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat wereldwijd 1 op de 4 mensen op enig moment in hun leven te maken zal krijgen met een slechte geestelijke gezondheid of psychische aandoening.

In totaal kost een slechte geestelijke gezondheid de wereldeconomie naar schatting 2,5 biljoen dollar per jaar aan verminderde economische productiviteit en lichamelijke gezondheidsproblemen. Dit zal stijgen tot 6 biljoen dollar in 2030, naast de sociale kosten en de bijdrage aan armoede, dakloosheid en misdaad.

Volgens het World Economic Forum zal geestesziekte de komende twee decennia meer dan de helft van de economische ziektelast uitmaken – meer dan kanker, diabetes en chronische luchtwegaandoeningen samen.

54% van de economische ziektelast komt terecht in lage- en middeninkomenslanden.

Investeren in MHPSS levert ook economisch rendement op. De Wereldbank schat dat voor elke dollar die wordt geïnvesteerd in de behandeling van psychische aandoeningen, er tussen de 3,3 en 5,7 dollar aan economische en sociale voordelen wordt terugverdiend.

Lees het gehele artikel hier: https://novushealing.nl/2021/10/19/de-echte-pandemie-de-schrikbarende-stijging-van-geesteszieken/

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *