Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bereidt u zich voor op uw onteigening

De volgende crisis komt eraan en daarom is het goed om uw er op tijd voor te bereiden. Natuurlijk is deze wijsheid ook van toepassing op de spelers op de financiële markten, dus het is geen verrassing dat de grote wereldwijde vermogensbeheerders en de centrale banken al nadenken over hoe ze de volgende economische crisis kunnen aanpakken in het geval van een crisis.

Het resultaat van deze onderzoeken is onlangs gepubliceerd door de grootste vermogensbeheerder ter wereld BlackRock. De studie werd gedaan door BlackRock-economen Elga Bartsch en Jean Boivin. Ze werden bijgestaan ​​door Stanley Fischer, de voormalige plaatsvervangend chef van de Amerikaanse Federal Reserve en ex-gouverneur van de Israëlische centrale bank, en de voormalige president van de Zwitserse Nationale Bank, Philipp Hildebrandt.

Handelssysteem op de Duitse DAX

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Het uitgangspunt van de analyse was de vraag hoe overheden en centrale banken de volgende recessie kunnen aanpakken op een moment dat centrale banken hun rentekruit al grotendeels hebben verschoten en het hoge niveau van overheidsschuld, nieuwe door krediet gefinancierde stimuleringspakketten veel moeilijker maakt.

De rentetarieven in Europa en Japan zijn vandaag al zo laag dat verdere renteverlagingen alleen met grote moeite en met krachtige repressieve maatregelen zoals een verbod op contant geld kunnen worden toegepast. De mogelijkheden voor de centrale banken zijn dus zeer beperkt. Andere obligatieaankopen zullen ook slechts in beperkte mate helpen, omdat ze, zoals uit het verleden is gebleken, vooral de langetermijnrente drukken.

Fiscaal beleid moet helpen

De auteurs van het onderzoek gaan er daarom van uit dat de volgende crisis niet door de centrale banken of door de staten alleen kan worden aangepakt. Alleen samen kunnen ze slagen. In de volgende economische neergang zullen staten nieuwe economische stimuleringsprogramma’s moeten lanceren om de economie te stimuleren. Dit zou ertoe kunnen leiden dat beleggers hogere rentetarieven eisen gezien de hoge schuldniveaus.

Een hogere rente zou echter een deel van de staatsstimulans tegengaan. Daarom suggereert de studie een “zachte” vorm van samenwerking tussen de centrale bank en de staat. Hoewel de tot dusverre in de praktijk geoefende manier om interesse in de reële economie te wekken slechts een indirecte reactie opleverde, zou het geld nu rechtstreeks in handen van openbare en particuliere emittenten moeten worden gegeven.

In de studie wordt deze aanpak “direct gaan” genoemd en wordt het cruciaal geacht voor het functioneren van deze strategie dat het rentetraject wordt omzeild. Rentetarieven worden niet verlaagd of verhoogd, omdat er geen extra verhoging van de hoge overheidsschuld is. Daarom is een rechtstreekse financiering van overheids- en particuliere consumentenuitgaven via de drukpers gepland.

Deze weg wordt in zijn meest extreme vorm ingenomen wanneer de centrale banken uit het niets nieuw geld genereren en het beschikbaar stellen aan de staat of bedrijven en particuliere consumenten als zogenaamd helikoptergeld. De auteurs beseffen echter dat hyperinflatie dreigt en de geloofwaardigheid van de betrokken instellingen zal worden aangetast als, zoals vaak in de geschiedenis is gebeurd, de drukpers weer zonder enige discipline wordt gebruikt om overheidsuitgaven te financieren.

Helikoptergeld

Om dergelijke excessen te voorkomen, suggereren de auteurs van de studie dat de staten en de centrale banken een precies gedefinieerd kader vaststellen. Er moet een systeem, een permanente instelling worden gecreëerd waarbinnen overheid en centrale banken samen de crisis bestrijden, maar ook gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de inflatiedoelstelling.

Alleen wanneer het nodig is zullen de centrale banken de overheid, of zelfs bedrijven en particuliere consumenten, een speciale faciliteit aanbieden met de naam Standing Emergency Fiscal Facility (SEFF), met nieuw gecreëerd centraal bankgeld. Dit systeem zou worden gebruikt wanneer er “ongebruikelijke omstandigheden” zijn, de rentetarieven niet verder kunnen worden verlaagd en de inflatieverwachting aanzienlijk lager zal zijn dan de inflatiedoelstelling.

De omvang en het volume van het SEFF moeten door de centrale bank worden bepaald en het doel is om een ​​gewenst niveau van inflatie te bereiken. Omdat het inflatiedoel zelf ook wordt geïndexeerd, moeten jaren van lagere inflatie later worden gecompenseerd door hogere inflatiecijfers.

Omdat het Verdrag van Maastricht directe staatsfinanciering via de drukpers in de eurozone verbiedt, suggereert de BlackRock-studie dat de Europese Centrale Bank via haar langlopende leningspakketten (TLTRO) renteloze, oneindige leningen aan banken verstrekt. Banken willen dit geld op dezelfde manier doorgeven aan burgers, zodat elke volwassen burger bijvoorbeeld een oneindige ‘lening’ van meer dan 1.000 euro krijgt, die hij niet hoeft terug te betalen.

Omdat er geen rente hoeft te worden betaald voor deze ‘lening’, krijgen de burgers het geld, wat veel doet denken aan het veelbesproken helikoptergeld.

Onteigening

De burgers kunnen slechts gedeeltelijk genieten van dit nieuwe geld. Over het algemeen zijn ze 1.000 euro rijker. Aangezien deze 1.000 euro eigenlijk niets anders is dan gebakken lucht, worden de bestaande activa en schulden met betrekking tot de koopkracht specifiek gedevalueerd met dit bedrag.

Conclusie

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, stelt directe financiering van overheidsuitgaven door de drukpers voor om de volgende economische crisis te bestrijden. In de eurozone, waar de overheid de overheidsuitgaven aan de drukpers expliciet verbiedt, stelt BlackRock renteloze, oneindige leningen op voor alle burgers om extra consumentenuitgaven te verstrekken. De centrale banken zullen waarschijnlijk hun toevlucht moeten nemen tot veel extremere maatregelen om de komende crises te bestrijden dan ze tot nu toe hebben gedaan. Dit wordt gewaarborgd door een recordhoge overheidsschuld en een record lage rentetarieven over de hele wereld.

Gemaksbeleggen

U belegt om een mooi rendement te behalen. Misschien belegt u voor uw plezier of om te sparen voor uw pensioen of de studie van uw (klein)kinderen. U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem terwijl u van uw vrije tijd geniet.

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *