Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Amerika staat op de rand van een overdonderende schuldencrisis

Alan Greenspan is weer in het nieuws. De voormalige voorzitter van de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten is nu 91 jaar oud maar hij klinkt net zo levendig als 30 jaar geleden. In een interview met persbureau Bloomberg waarschuwt hij voor het knappen van een zeepbel op de obligatiemarkten.

“De reële langetermijnrente is veel te laag en dus onhoudbaar. Wanneer ze hoger gaan, zullen ze waarschijnlijk redelijk snel bewegen. We ervaren een zeepbel , niet op de aandelenmarkten, maar in obligatieprijzen. Dit wordt niet verdisconteerd in de markt. “, aldus Greenspan.

Hij legde ook uit wat dit betekent voor de aandelenbeurs:

“Het echte probleem is dat wanneer de obligatiemarktzeepbbel knapt, , de langetermijnrente stijgt. We bewegen ons naar andere fase van de economie,  naar een stagflatie die sinds de jaren zeventig niet is gezien. Dat is niet goed voor de de activaprijzen.”

Heeft u niet de tijd om u zelf volledig te verdiepen in beleggen of om 24 uur per dag transacties uit te voeren en te monitoren? Dan hebben wij een goede optie voor u: automatisch beleggen . De transacties worden automatisch op uw effectenrekening verricht. Op die manier heeft u er geen omkijken naar. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Zoals altijd is het moeilijk om in de logica van Greenspan fouten te vinden. De economie is sinds 2008 gestagneerd en de rente is te laag. We weten dit op basis van de geschiedenis.

De inflatie is laag, maar dat is wel vaker voorgekomen. In de jaren zestig van de vorige eeuw ervoer de Verenigde Staten een soortgelijk lage inflatie (zie blauwe lijn).  De rente (rode lijn) lag echter wel boven de blauwe lijn, dat wil zeggen: de reële rente was positief.

De rentetarieven liggen nu onder het inflatiepercentage. Als de inflatie begint te stijgen dan zal volgens Greenspan ook de renterentetarieven snel stijgen . Dit zou vergelijkbaar zijn met wat er gebeurde van 1966 tot 1982. In die periode steeg het tarief op de driemaandelijkse schatkistbiljet tot meer dan 15% … terwijl de beurzen in een uitgebreide berenmarkt zaten .

Er kan zowel van dalende -als stijgende koersen geprofiteerd worden. Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Auto trading op de DAX die gemiddeld 113% per jaar heeft verdiend. Dit programma heeft met een startkapitaal van € 7.000 in 2015 , een actueel resultaat van € 22.837 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag nu kosteloos informatie aan

Greenspan waarschuwt ons dat de geschiedenis op het punt staat om zich te herhalen. Hij heeft jarenlang de economische geschiedenis bestudeerd en het is de moeite waard om aandacht te schenken aan zijn waarschuwing. In deze omgeving kan het best voorkomen dat u zeer positief over de markt bent. Het kan echter lonen om voorzichtiger te zijn door wat te verkopen of uw posities af te dekken.  Kortlopende transacties in conservatieve aandelen kunnen de veiligste manier zijn om inkomsten en winsten voor nu te genereren. Een andere manier is om in te spelen op een daling via automatisch beleggen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Amerika staat op de rand van een overdonderende schuldencrisis”

  1. Avatar

    Er zit wat in.

    Amerikaanse indexen zijn als eerst aan bod, vastgoed zal volgen waarna de obligatiemarkt aan de beurt is…. Geen fraai vooruitzicht inderdaad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *