Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Veiligheid rond cryptovalutahandel in het geding

Beleggers en investeerders zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te investeren. De digitale geldmarkt biedt hierbij ongekende mogelijkheden. De volatiliteit van de verschillende cryptovaluta zorgt voor een interessant spectrum aan kansen om te investeren tegen een interessant rendement, maar deze open markt heeft een keerzijde. De veiligheid van het handelen komt steeds vaker in het geding, zo meldt onder andere de FCA in Engeland. Aangezien overheden noch blockchaintoepassingen directe bescherming bieden voor de handelaar is het belangrijk dat elke handelaar zelf nadenkt over de manieren om zo veilig mogelijk te investeren.

Risicomanagement is slechts het begin

Steeds vaker wordt gewezen op de strategieën rond het toepassen van risicomanagement. Het verdelen van de investeringen over verschillende assets, het uitsluitend investeren van geld dat gemist kan worden, het is de basis van een gezonde manier van handelen. Maar wanneer het gaat om het handelen met cryptovaluta, dan is dit slechts het begin. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een goede wallet bijvoorbeeld. Een NEO wallet voor de mensen die investeren in NEO of een algemenere hardware wallet voor de mensen die verschillende munten aan willen kopen en veilig willen bewaren.

Een sterke wallet zorgt ervoor dat niemand anders bij de investeringen kan komen. Wanneer er gekocht wordt via een exchange en de munten blijven daar staan, is de veiligheid direct minimaal. Elke hacker kan proberen bij het vermogen te komen en de investering is afhankelijk van het voortbestaan van de website waar de munten staan. Het kiezen voor een sterke wallet is dus geen optie, het is een verplichting.

Bron: Pixabay

Het kiezen van de juiste websites

Er zijn tal van websites waar gekocht en verkocht kan worden. Maar lang niet alle opties zijn even sterk. Daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die een broker of exchange biedt. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar de licenties die verstrekt zijn en de kosten die een handelaar maakt bij het kopen of het verkopen van cryptovaluta. Dit heeft indirect uiteraard ook te maken met de veiligheid. Is niet bekend wat de kosten zijn óf zijn de kosten te hoog om winst te kunnen maken, dan is het beter om op zoek te gaan naar een andere aanbieder. Het vergelijken van de mogelijkheden kost wat tijd, maar het is tijd die zich prima terugbetaalt wanneer er langere tijd actief gehandeld wordt. Hoe beter het inzicht in de mogelijkheden en de kosten, hoe makkelijker het uiteindelijk wordt om winst te maken.

Bron: Pixabay

Veiligheid voor winst

Te vaak worden er beloftes gedaan over huizenhoge winsten en hét moment om nu in te stappen. Handelen met financiële instrumenten vereist vooronderzoek en geduld. Het is belangrijk dat er eerst gedacht wordt aan de veiligheid voordat er winsten gemaakt worden. Alle inspanningen moeten immers wel beloond kunnen worden en dan is het wel de bedoeling dat het vermogen gewoon op een veilige plaats staat – en daar ook in de toekomst nog gewoon te vinden is.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *