BlackRock: steek je geld massaal in bitcoin

Stel je voor dat je bijna al je geld in één activum zou stoppen. Een activum dat bekend staat om zijn extreme schommelingen, onvoorspelbaarheid en speculatie. Een activum dat nog steeds wordt gezien als een niche, een risico of zelfs een bedreiging door velen. Zou je dat durven?

Wel, dat is precies wat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, aanbeveelt aan beleggers. In een verrassend rapport stelt BlackRock dat de optimale portefeuille-allocatie voor bitcoin maar liefst 84,9% is. Dat betekent dat bijna al het andere – aandelen, obligaties, vastgoed – slechts een fractie waard is in vergelijking met de koning van de cryptocurrencies.

Waarom is BlackRock zo optimistisch over bitcoin? Wat zijn de implicaties van deze gedurfde zet? En hoe kun je profiteren van deze unieke kans? Lees verder om erachter te komen.

BlackRock ziet enorme potentie in bitcoin

De onthulling over de optimale portefeuille-allocatie van BlackRock kwam aan het licht door een analyse van een fictief rapport uit 2022 over risico versus beloning voor investeringen. De bevindingen zijn overweldigend in het voordeel van bitcoin, een digitaal activum dat de afgelopen jaren aan populariteit en mainstream-erkenning heeft gewonnen. Als beleggers het advies van BlackRock volgen, zou dit kunnen leiden tot een aanzienlijke stijging van de waarde van bitcoin.

Volgens Joe Burnett, een mining-analist bij Blockware Solutions, zou de aanbevolen optimale BTC-allocatie, als deze door alle beleggers wordt overgenomen, de marktwaarde van bitcoin kunnen doen stijgen tot meer dan vijf keer de gecombineerde waarde van aandelen, vastgoed en obligaties. Dit zou neerkomen op een ongelooflijke prijs van meer dan 1 miljoen euro per bitcoin. Deze gedurfde projectie suggereert dat bitcoin mogelijk het mondiale financiële landschap zou kunnen herdefiniëren als het dergelijke ongekende hoogten bereikt.

Alessandro Ottaviani, een econoom die gespecialiseerd is in bitcoin en cryptocurrencies, deelt het sentiment en benadrukt dat bitcoin steeds meer een “must-have” activum wordt in elke beleggersportefeuille. Hij zegt: “Bitcoin is niet langer een experimenteel of alternatief activum. Het is een bewezen en betrouwbare waardeopslag die zich kan aanpassen aan verschillende marktomstandigheden. Het biedt ook unieke voordelen zoals schaarste, decentralisatie en onveranderlijkheid.”

BlackRock baseert zich op positieve scheefheid van bitcoin

Gezien de reputatie van bitcoin voor extreme prijsschommelingen, vragen sommigen zich misschien af wat de redenering is achter de agressieve allocatie-aanbeveling van BlackRock. BlackRock rechtvaardigt zijn standpunt door te wijzen op de uitgesproken positieve scheefheid van het activum. Scheefheid verwijst naar de asymmetrie in de staart van een verdeling, die de waarschijnlijkheid aangeeft van extreme positieve of negatieve rendementen. In het geval van bitcoin suggereert de positieve scheefheid het potentieel voor aanzienlijke opwaartse winsten ondanks de inherente volatiliteit.

BlackRock legt uit: “Bitcoin heeft een hoge volatiliteit, maar ook een hoge positieve scheefheid. Dit betekent dat er meer kans is op grote positieve rendementen dan op grote negatieve rendementen. Daarom kan een kleine allocatie aan bitcoin al een groot verschil maken in de totale portefeuillerendementen.”

Het is belangrijk om op te merken dat BlackRock niet alleen staat in zijn optimisme over bitcoin. Gerenommeerde analisten en cryptocurrency-experts hebben ook optimistische meningen geuit over de toekomst van het digitale activum. Met name het stock-to-flow-model, gepopulariseerd door de pseudonieme analist ‘PlanB’, geeft aan dat bitcoin zich in de beginfase van een bullmarkt bevindt. Het model voorspelt dat bitcoin tegen het einde van 2022 meer dan 100.000 euro waard zal zijn.

De timing van BlackRock’s aanbeveling zou strategisch kunnen zijn, gericht op het veiligstellen van bitcoin tegen een gunstige prijs net voor de potentiële ETF-goedkeuring en tijdens de beginfase van de verwachte bullmarkt. Een ETF, of exchange-traded fund, is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld en de prijs van een onderliggend activum volgt. Een bitcoin-ETF zou het voor beleggers gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot de cryptocurrency zonder deze rechtstreeks te hoeven kopen of opslaan. Dit zou de vraag naar en het vertrouwen in bitcoin kunnen vergroten.

Conclusie: BlackRock zet in op bitcoin

BlackRock’s recente aanbeveling om 84,9% van hun portefeuille toe te wijzen aan bitcoin markeert een belangrijke mijlpaal in de acceptatie door de financiële sector van cryptocurrencies als levensvatbare beleggingsactiva. Met ’s werelds grootste vermogensbeheerder die zo’n gedurfde zet ondersteunt, lijken de toekomstperspectieven van bitcoin nog helderder.

Beleggers die overwegen om BlackRock’s advies op te volgen, moeten zich echter bewust zijn van de risico’s en uitdagingen die gepaard gaan met het investeren in bitcoin. De cryptocurrency-markt blijft zeer volatiel en speculatief, en er zijn nog steeds juridische, technische en regelgevende obstakels die moeten worden overwonnen. Bovendien is het belangrijk om een gediversifieerde portefeuille te hebben die niet afhankelijk is van één enkel activum.

Daarom is het raadzaam om grondig onderzoek te doen, professioneel advies in te winnen en voorzichtig te zijn voordat men investeringsbeslissingen neemt. Bitcoin kan een geweldige kans bieden om te profiteren van de digitale revolutie, maar het is geen wondermiddel voor alle financiële problemen.

Bron: bei24.com

1 gedachte over “BlackRock: steek je geld massaal in bitcoin”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.